Bekamerázott dühöngõbe zárták a gyerekeket? -baon.hu

Egy bejelentés szerint az egyik kecskeméti gyermekotthonban bekamerázott, rácsos, belülrõl nyithatatlan helyiségbe rácsos szobába zárták a nevelõk a rosszul viselkedõ gyerekeket – írja a baon.hu. Már a kecskeméti ügyészség is nyomoz a fenyítések ügyében..

A Kecskeméti Városi Ügyészség február 4-én rendelte el a nyomozást a Juhar utcai intézményben, ismeretlen tettes ellen, a személyi szabadság megsértésének bûntette miatt – nyilatkozta az internetes oldalnak Szabó Ferenc megyei fõügyész helyettes.

 A baon.hu-n részlet is olvasható az ügyészi beadványból, amely szerint a “Kecskeméti Közoktatási Gyermekvédelmi és Szociális Intézménye (Juhar utca 23.) számos volt és jelenlegi dolgozója keresett meg azzal a tájékoztatással, hogy az Intézményen belüli Gyermekotthonban az egyes gondozottakat rosszalkodásuk esetén, megrendszabályozásuk célzatával hosszabb-rövidebb idõre bezárják az erre a célra kialakított, berácsozott, belülrõl nyithatatlan, bekamerázott helyiségbe.”

Az internetes honlap információi szerint gyermekfelügyelõk, ápolónõk, gyógypedagógusok is hajlandóak beszélni a dühöngõ létezésérõl.
A feljelentést egyébként egy intézményi dolgozó élettársa tette az ügyészségen.