Bejutott a miskolci kupadöntőbe a DVTK Jegesmedvék csapata

Akt.:
Bejutott a miskolci kupadöntőbe a DVTK Jegesmedvék csapata
Miskolc – Esélyeshez méltóan, magabiztosan verték a Ferencvárost a miskolci jégkorongosok, így szombaton hazai pályán hódíthatják el a Magyar Kupát az Újpest ellen.

Az elődöntő súlyának megfelelően a hazaiak teljes sorokkal, huszonkét benevezett játékossal kezdtek, a Fradi viszont csak huszonegy sportolót vonultatott fel, az első „meccs” tehát a Macik oldalára billent.

dvtk-ftc-10-aj

Kulmala kezdte

Csak 30 másodperc kellett ahhoz, hogy Galanisz kecsegtető lövőhelyzetbe kerüljön, a csatár középről, pár lépésről „megvizsgálta” az üresen maradt bal felső sarkot, amelyet mindössze pár centiméterrel vétett el. Az első percekben nehezen építkeztek az együttesek, amelyeknek nem sikerült biztos pozíciókat elfoglalni. A fővárosiak lehetetlen szögből is tüzeltek, ezek a korongok azonban Adorjánnak meg sem kottyantak, a túloldali ketrec előtt Sevela azzal tűnt ki, hogy kiszaladgált takarítani. A piros-fehérek hátsó alakzatai szokásos módon a megelőzésre fektették a hangsúlyt, igyekeztek csirájában megfékezni az FTC akcióit. A 8. perc végén Miskolczi hozta helyzetbe Kulmalát, aki közelről megadta a találkozó alaphangját (1-0). Kevéssel később Ritó centiméterekkel gurított a bal alsó sarok mellé. Az átadások és a támadásszövések aránylag jól mentek, tilos felszabadítás ritkán fordult elő. Veszélyesebben kevergettek a diósgyőriek, akik pár lövőhelyzetet viszont elmulasztottak, inkább átadásokkal próbáltak meg helyzetbe kerülni. Az első kiállítást Tóth G. akadályozásért kapta, ezt azonban megtörte a harmad végét jelző duda.

dvtk-ftc-17-aj

Joe folytatta

A miskolciak először a 24. percben kerültek emberfórba, és ennek beváltásához csak 20 másodperc kellett. Ütőről ütőre járt a korong, a csatárok (Pavuk, Kulmala) kedveskedtek a kapu elé kanyarodó Joe-nak, aki jobbról a bal alsó sarokba lőtt (2-0). Nem volt ok az izgalomra, mert a Jegesmedvék uralták a küzdőteret, a vendégek játékából pedig hiányzott az átütőerő. Aztán – ilyen a jégkorong – a semmiből összejött a Ferencváros szépítő találata. Németh A. poroszkált előre a jobb oldalon és mivel kollégái fedezet alatt álltak, úgy gondolta, hogy rálövi, a korong pedig besuhant a jobb alsó sarokba (2-1). Fellelkesültek a budapestiek, már többet szívóskodtak Adorján előtt, míg a Mackók egyéni próbálkozásokkal „operáltak”. A hajrában nagyon erősen fogott a vendéglátó ceruzája: a 39. percben Miskolczi nyugtatta meg csapatát (3-1) és érte el idei első gólját, majd Galanisz 39.59-nél, emberelőnyből húzta meg a „ravaszt” és mire a korong hálót ért, 40.00-nál állt meg az óra, azaz éppen belefért a műsoridőbe (4-1), így már ekkor eldőlt, hogy a Visegrád Kupa döntője után a DVTK Jegesmedvék gárdája kiharcolta második fináléját is.

dvtk-ftc-14-aj

Joe fejezte be, kupadöntő szombaton Miskolcon

A harmadik húsz percben megállás nélkül szóltak a hazai dobok, volt is mit ünnepelni. Galanisz lőtt egy kapuvasat, miközben olykor felbillenőfélben volt a pálya. A mondat végére Joe tett pontot (5-1), így a DVTK Jegesmedvék csapata bejutott a szombati kupadöntőbe, ahol a MAC Budapestet hosszabbításban legyőző (4-5) Újpesti TE lesz az ellenfelük, méghozzá a népkerti jégcsarnokban 17.15-kor.

– Kolodzey Tamás –Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC
5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

Miskolc, 885 néző. V.: Nagy A., Kókai (Kis-Király, Soltész).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen (1), Kiss-Rusk, Magosi, Galanisz 1 (1), Miskolczi 1 (1) – Berta (1), Rantanen, Pavuk (1), Tóth G., Vas – Joe 2, Láda B., Hajós, Kulmala 1 (2), Tóth A. (1) – Vojtkó, Bernáth, Köllő, Ritó, Albert T. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Ferencvárosi TC: Sevela – Hietamaki, Jászai, Tendler, Dubek, Fliszár –Jabornik, Korbuly, Kovács V., Németh A. 1, Shupe – Owen (1), Tuominen (1), Bödök, Roczanov D., Farkas L. – Tóth R., Könczei, Rafaj, Virág – Pleszkán (kapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 2 perc, illetve 8 perc.

Mikael Tisell: – Jól játszottunk és szinte alig adtunk lehetőséget a Fradinak a gólszerzésre. Az idő múlásával egyre jobban belelendültünk, és örülök annak is, hogy a második harmadot felpörgettük, ezzel pedig eldöntöttük a párharcot. Már készülünk a döntőre.

Greg Lindqvist: – A csapat mindent megtett, de ez ennyire volt elegendő. A középső harmadban volt egy kifejezett jó periódusunk, a végén azonban két gólt kaptunk és innen már lehetetlen helyzetbe kerültünk.

A másik elődöntőben:

  • MAC Budapest-UTE 4-5 (0-2, 2-0, 2-2, 0-1) – hosszabbítás után


jegesmedvek650
Miskolc – Szerdán a DVTK Jegesmedvék gárdája a Ferencvárosi TC csapatát fogadta Miskolcon, a Népkerti Jégcsarnokban a jégkorong Magyar Kupa elődöntőjében. Az összecsapásról élő videós közvetítésben tudósítottunk a Borsod Online-on! Jegyzőkönyv   DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC 5-1 (1...További hírek a BOON - Sport - Jegesmedvék kategóriából

Sporthírek