Bejelentést fogadnak, reagálnak, műveletet irányítanak

Akt.:
Bejelentést fogadnak, reagálnak, műveletet irányítanak
© Fotó: BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság
Miskolc – Miskolcon rendezték a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központjainak I. Országos Szakmai Versenyét.

Első ízben 2015. július 13-14-én rendezték meg a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központjainak I. Országos Szakmai Versenyét, melynek a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola adott otthont. A verseny célja a szakmai megmérettetés mellett az országosan 2013. decemberétől egységesen létrehozott Tevékenység-irányítási Központok munkatársainak tapasztalatcseréje volt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Ügyeleti Főosztálya által szervezett versenyt dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Bagi István r. ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola Igazgatója, valamint Hablicsek Nikoletta r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Ügyeleti Főosztály vezetője nyitotta meg.

A 19 megyei rendőr-főkapitányságról, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányságról érkezett háromfős csapatok egy-egy szakterületi vezetőből, tiszt és tiszthelyettes beosztású ügyeletesekből álltak össze. Az első napon elméleti, míg a zárónapon gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk – a mindennapi életben előforduló esetekhez hasonlóan – közösen a versenyzőknek. A feladatok között jogi, ügyeleti jelentőszolgálati ismeretek épp úgy szerepeltek, mint a különböző lakossági bejelentések fogadása és az erre reagáló rendőri tevékenység összehangolása és irányítása.

A Tevékenység-irányítási Központok I. Országos Szakmai Versenyének eredményeit Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes ismertette, majd adta át a helyezetteknek járó elismeréseket.

A verseny végeredménye:

  • I. helyezett: Somogy MRFK,
  • II. helyezett: Veszprém MRFK,
  • III. helyezett: Győr-Moson-Sopron MRFK.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés
hirdet�s