Beindultak a szökőkutak a miskolci Erzsébet téren

Beindultak a szökőkutak a miskolci Erzsébet téren
Beindultak a szökőkutak a miskolci Erzsébet téren
Miskolc – A rekonstrukció alatt álló miskolci Erzsébet tér ugyan még nincs átadva, és továbbra is munkaterület, azonban a szökőkút “próbaüzemét” csütörtökön megejtették a kivitelezők.

Több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy az úgynevezett IVS 1 program keretében újul meg a miskolci Erzsébet tér a megyeszékhely belvárosában. A Kossuth-szobrot is magába foglaló tér új burkolatot kapott, cserélik az utcabútorokat, korszerűsítik a tér kivilágítását, kibontották a Szinva patak ezen szakaszát, amire hidat építettek és térszintbe került szökőkút.

Ez utóbbi “próbaüzemét” csütörtökön ejtették a kivitelezők. A “mutatvány” sok arra sétáló miskolci figyelmét is felkeltette. Mint ahogyan az is, hogy a Kossuth szobor talapzatába jövő márciusban az ovisok és a kisiskolások a nemzetiszínű zászlóikat már nem nagyon fogják tudni betűzni, ugyanis a “földes” részt lefedték.
A 72 millió forintos beruházás munkálatai a tervek szerint október 15-ére fejeződtek volna be, ám november 4-én még munkaterület volt Miskolc talán legszebb tere.

– JLI –