Beindult a Sziget elektronikus szívverése

Budapest, 2017. augusztus 11. Fesztiválozók az OTP Bank Színpad by A38-on a Hajógyári-szigeten a 25. Sziget fesztivál nulladik napján, 2017. augusztus 10-én.
Budapest, 2017. augusztus 11. Fesztiválozók az OTP Bank Színpad by A38-on a Hajógyári-szigeten a 25. Sziget fesztivál nulladik napján, 2017. augusztus 10-én. - © MTI Fotó: Mónus Márton
A Sziget nulladik napján több helyszín is beindult, köztük a Sziget elektronikus szívverése, a Telekom Electronic Beats Arena és az OTP Bank Színpad by A38 sátra is. Előbbiben többek között Maurice West és a W&W holland trance és electro house duó adott az érzésnek. Az A38 színpadára tért vissza februári teltházas koncertje után a Kensington, majd a brit indie-rock banda, a The Vaccines új dalaira rúghatták ki a sátor oldalát, de a singer-songwiter hagyományokat elektronikával megspékelt Alex Clare is új lemezzel, a Tail Of Lions-zal érkezett.

Az Európa Színpadon Nemo rappelt, aki a svájci német szövegeket pörgette mesteri szinten (és többek között arról híres, hogy néhány videoklipje feliratos, mert sajátos helyi kifejezéseket használ), utána Biga*Ranx, francia reggae énekes következett, hazai színekben pedig a külföldön is egyre ismertebb Ivan & The Parazol játszott.
Mindeközben a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpadnál Szabó Benedek és a Galaxisok adott helyzetjelentést a budapesti éjszakákról, de ugyanitt csábított majd el mindenkit Péterfy Bori & Love Band is. A Világzenei Színpadon a honi világzenéből kaphattunk ízelítőt például a Söndörgőtől, a Parno Grasztól, a Kerekes Bandtől és a folk-és partyzene izgalmas elegyét bemutató Lajkó Félix feat. Óperentziától.

De nemcsak új zenei helyszínekkel bővült a Sziget a nulladiktól, hiszen kitárta kapuit a csodák birodalma, a Cirque Du Sziget is! Itt minden délután a Baross Imre Artistaképző növendékei kápráztatnak el legújabb műsorukkal, akiket az öt hölgyből álló spanyol Compañia Vavel Circus társulat Garbuix előadása követ. De itt lesz még kettő, a legjobbak között emlegetett kanadai társulat is a Machine de Cirque és az estéket záró Cirque Alfone Barbu című előadásával. A Cirque Du Sziget a sátrán túl, a szabadtéren is folytatódik, ahol minden nap 16.00 és 21.00 között ámuldozhatunk a kenyai The Black Blues Brothers, az olasz Circoriccio és Dario Rossi és a québeci Mr. Banana Show műsorán. Amikor pedig a nap éjbe fordult át, az itteni műsorra minden este tűzzsonglőr-show teszi fel a koronát.


Budapest, 2017. augusztus 10. Pink (Alecia Beth Moore) amerikai énekesnő koncertje a Hajógyári-szigeten a 25. Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, 2017. augusztus 9-én.
Szerdán végre elstartolt a Sziget, indul az egész héten át tartó, 25. jubileumi buli. A szigetlakók közül sokan már korábban beköltöztek, a házibuli hangulat mellé csütörtöktől pedig beindultak a programok is. Már délelőttől melegíthettek a különféle táncos workshopokon vagy éppen a Colosseumban, az...

Cirkusz a Szigeten
A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra. Az egyre növekvő érdeklődés kiszolgálására idén már egy majd’ 1000 főt befogadni képes sátrat állítanak fel a szabadtéri színpad...