Beindult a balatoni főszezon

A vártnál jobban indult a balatoni főszezon, a válság hatása persze látszik. Összességében körülbelül 14 százalékkal kevesebb a vendég, mint az előző években, az emberek az utazáson spórolnak – mondja a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Rosta Sándor szerint jelentős forgalom idén is csak augusztus 20- ig lesz.

Most már igazán beindult a balatoni főszezon, a válság nyomai persze megfigyelhetők, a hazai vendégek száma 13 százalékkal csökkent az utóbbi évekhez képest, a külföldi turisták pedig körülbelül 15 százalékkal vannak kevesebben. Látszik, hogy az emberek az utazáson spórolnak, ha el is utaznak, nem mennek messze és rövidebb ideig maradnak a szokásosnál. – mondja a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Ez a kedvezőtlen helyzet azonban visszaállítható- mondja Rosta Sándor- szerinte van rá esély, hogy jövőre ismét a 2007- es, 2008- as adatokat mutatják majd a számok.

Rosta Sándor elmondta, még mindig megfigyelhető, hogy augusztus 20. után lecseng az igazán nagy forgalom. Ez főleg az iskolakezdésnek köszönhető, de az utószezoni programoknak még van némi szezonélénkítő hatásuk. A Balaton-parton gazdag programok várják a vendégeket, szombaton tartják a Balaton-átúszást, amelyre több ezer embert várnak, és a különböző bornapoknak is mindig nagy sikerük van – tette hozzá.