Beindul a tiszaújvárosi triatlonszezon – Kilenc fontos nap

Putnóczki Dorka és Lehmann Bence is részt vett az eseményen
Putnóczki Dorka és Lehmann Bence is részt vett az eseményen - © Fotó: Ádám János
Tiszaújváros – A tiszaújvárosi triatlonnagyüzemről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Scarpa étteremben.

Hamarosan ismét az ötvenegy éves Tiszaújvárosra figyel a sportvilág: a már megkezdődött Jabil 3Próbát követően május 20–21-én a XXVI. Tisza Triatlon, a legrégebbi hazai sorozat várja a sportolókat és az érdeklődőket, majd július 15–23. között a 21. ITU Világ- és az ETU junior Európa-kupát is magába foglaló 19. Mol Petrolkémia Triatlon Nagyhét következik, a maga fergeteges kínálatával.

Olimpikonok is

Az önkormányzat 60 millió forinttal támogatja a nagyhetet annak érdekében, hogy Tiszaújváros elkövetkezendő ötven évében is mindent vigyen ez a sorozat. Elhangzott a találó mottó: „Számít, hogy (ön) hol áll meg”, ennek jegyében fogott össze a városháza és a főtámogató, tettek egymásnak „hűségesküt” a cégek, a szponzorok, az együttműködő partnerek, a rendezők – és mindenki, aki csak tehet azért, hogy a városlakók és a vendégek jól szórakozzanak majd a közösségi, a kulturális, a szabadidős és a versenyfesztiválon.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

A hétvégi, klubcsapat országos bajnokságot és egyéni ranglistaversenyt is magába foglaló Tisza Triatlonra úgy hétszázötven nevezőt várnak, köztük lesz a riói olimpián szerepelt négy magyar olimpikon (hármukat: ifj. Faldum Gábort, Kovács Zsófiát és Tóth Tamást a rajtvonalnál is láthatjuk, míg az anyai örömök előtt álló Vanek Margit szurkolói minőségében érkezik Tiszaújvárosba).

Változatos „étlap”

A Triatlon Nagyhét keretében látható majd a Világ- és Európa-kupa, amelyeknek a korábbi évekhez hasonlóan a városközpont ad otthont. A Világkupa-sorozatot olyan metropoliszokban tartják, mint például Fokváros (Dél-afrikai Köztársaság), Madrid (Spanyolország), Buenos Aires (Argentína), Mooloolaba (Ausztrália), Sarasota (Egyesült Államok), Yucatán (Mexikó), és ebben a sorban van Tiszaújváros, amely már régen és joggal érdemelte ki a sportági fellegvár címet.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Azt még nem lehet tudni, hogy kik jönnek el, erre a kérdésre majd az elkövetkezendő hetekben kapunk választ. Stílszerű és a jövőbe mutató, hogy a szervezők az utánpótlás-nevelés fontosságának jegyében állították össze a zárónap programját: így az Európa- és a Világkupát a hazai utánpótlásgála vezeti majd fel. A Világkupa 2013-ban debütált formája most sem változik, előfutamokból és döntőkből áll. Érdekesség még, hogy a Jabil 1/3 Maraton elnevezésű futóversenyt – a Triatlon Nagyhét tavalyi, második hétvégéjével ellentétben – a nyitónapon, július 15-én tartják.

– ÉM-KT –


A teljes vezérkar

A sajtótájékoztatón az eseménysorozat teljes vezérkara jelen volt: Bráz György polgármester, a szervezőbizottság társelnöke, dr. Fülöp György alpolgármester, önkormányzati összekötő, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, az MTSZ szakmai alelnöke, Márkus Balázs, a szervezőbizottság társelnöke, a TTK elnökségének tagja, Pálffy Gábor, a főtámogató Mol Petrolkémia Zrt. kommunikációs vezetője, továbbá Putnóczki Dorka és Lehmann Bence, a TTK válogatottjai.


A programról

A július 15–23. közötti Triatlon Nagyhét párját ritkító sport-, kulturális és könnyűzenei programokat kínál a várhatóan több tíz ezer érdeklődő számára. Ízelítő a „csokorból” (július 15–23. között): hajótalálkozó, Jabil 1/3 Maraton, Tóth Gabi és Tóth Vera, evezés, bográcsfőző fesztivál, Bill és Hobo, futóverseny, Fábián Juli, véradás, kerékpárviadal, sakk, extrém váltó, Korda György és Balázs Klári, duatlon váltó, lábtenisz, streetball, LGT, ETU junior Európa- és ITU Világkupa, Charlie, Veréb Tamás, tombola, tűzijáték.

hirdetés
hirdet�s