Sport

2016.02.10. 20:47

Magyar Kupa: Újpest vs. Tiszaújváros - Negyven perc álom, utána rémálom

Budapest, Tiszaújváros - A Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsét szerdán idegenben vívta az NB III-as tiszaújvárosi csapat.

Budapest, Tiszaújváros - A Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsét szerdán idegenben vívta az NB III-as tiszaújvárosi csapat.

Esős, szeles időjárás és hideg fogadta a dél-borsodi gárdát az NB I-es Újpest otthonában, s bár a Szusza Ferenc stadion gyepe is kapott bőven csapadékot, játékra teljes mértékben alkalmas volt. A lila-fehér szimpatizánsokat - némileg érthetően - nem hozta lázba egy harmadosztályú csapat elleni kupameccs, míg Kerekeséket egy bő busznyi drukker üdvözölte a helyszínen. A vendégeknél helyet kapott a kezdőcsapatban két téli igazolás, Kovács P. és Varga Z., tőlük (is) azt remélte Bocsi Zoltán, hogy az előre játékban sokat tudnak hozzátenni a csapat játékához, de nem csak most, hanem az NB III Keleti csoportjának tavaszi idényében is. Tóth Cs-nek már az első percben dolga volt, de szépen fogta meg a labdát egy baloldali beadás után. Ahogyan azt várni lehetett, az Újpest futballozott fölényben, letámadtak, náluk volt többet a labda, az Újváros a saját térfelére kényszerült. A látogatók jól tömörültek, igaz, sokat kellett futniuk labda nélkül, lekövetni az újpesti passzokat, támadás kezdeményezéseket.

Fordítás a hajrában

Az egyedüli előretolt ember sárga-kék részről Katona volt, akire olykor három védő rontott, viszont a 11. percben klasszis módon megoldotta, fejezte be csapata első akcióját. Erre még talán a 60 fős tiszaújvárosi tábor sem számított, a hazai drukkerek pedig pláne... A fővárosiak sehogy sem találtak fogást, Heris egy büntetőt akart kierőszakolni, de pechje volt, mert a játékvezető ,,nem ette meg" az esését, kapott is egy sárga lapot. Nagyon okosan, taktikusan tették a dolgukat Fodorék, mindig odaért valaki, ahová kellett, amikor arra mód nyílt (bedobás, szabadrúgás), jól lassították a mérkőzést. A 26. percben nagy tűzijáték adódott az ötösüknél, de végül megoldották a ,,meleg" helyzetet. Nem sokkal ezután Hazard löketét védte kapufára Tóth Cs., ám Katona előtt is volt egy újabb lehetőség. A 36. percben Heris volt szabálytalan, ami lehet megért volna egy újabb sárgát... A 40. percben Katona célozta meg a jobb alsót, Balajcza védett szögletre. A félidő hajrájában egy szerencsés és egy szép góllal fordított az Újpest, de a tiszaújvárosiak ettől függetlenül minden dicséretet megérdemeltek hozzáállásukért, azért a fociért, amit kigondoltak, amit kigondolhattak egy NB I-es ellenfél otthonában.

Gólok futószalagon

A második félidőt is góllal nyitotta a házigazda, kezdett kirajzolódni a két csapat közötti különbség eredményben. A Tisza-partiak akaratára ez nem hatott negatívan, megpróbáltak úgy küzdeni, hajtani, mint az első felvonásban. Az 53. percben nagy bravúrt mutatott be Tóth Cs., a kapott találatok ellenére nem lehetett rá panasz. Nem zártak vissza annyira a látogatók, a nyíltabb foci azonban kedvezett a liláknak, akik megszerezték a negyedik góljukat is. Ami eztán jött, az maga volt a pokoljárás a fejben fáradó borsodiaknak, mert a felpörgött élvonalbeli együttes sorban dolgozta ki a helyzeteit és értékesítette is azokat. Nyolc-egytől a szépítés, valamint a kétszámjegyű kapott gól elkerülése lehetett a cél az FCT-nek, az utóbbi összejött. Kár, hogy így alakult, mert negyven percig álomszerűen játszott a vendéggárda. A továbbjutás eldőlt, de azért lesz egy visszavágó, március 2-án Tiszaújvárosban.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Újpest FC - Termálfürdő FC Tiszaújváros

8-1 (2-1)

Szusza Ferenc stadion, 700 néző. V.: Erdős.

Újpest FC: Balajcza - Heris, Kecskés, Litauszki, Mohl - Windecker, Bardhi - Balogh, Andric, Hazard - Balázs B. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Polényi, Fodor, Hajdu, Molnár L. - Kovács P., Kerekes, Bussy - Hussein, Varga - Katona. Vezetőedző: Bocsi Zoltán.

Csere: Kovács P. helyett Angyal a 46., Balázs B. helyett Angelov az 59., Varga helyett Kovács Sz. a 65., Andric helyett Cseke a 69., Hazard helyett Filkor a 69., Polényi helyett Horváth T. a 87. percben.

Sárga lap: Heris a 21. percben.

Gólszerző: Katona (0-1) a 11., Andric (1-1) a 41., Balogh (2-1) a 44., Andric (3-1) a 48., Balogh (4-1) az 57., Katona, öngól (5-1) az 59., Bardhi (6-1) a 62., Hazard (7-1) a 65., Mohl (8-1) a 73. percben.

Jók: Heris, Balogh, Andric, Hazard, illetve senki.

Nebojsa Vignjevic: - Nem láttuk előzetesen a tiszaújvárosi csapatot, ezért egy kicsit óvatosak voltunk. Későn ébredtünk fel a meccsen, de amikor ez megtörtént, már voltak biztató jelek. A kilencven perc nagy részében jól játszottunk, általánosságban véve elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével, a gólok számával.

Bocsi Zoltán: - Az első félidei teljesítménnyel meg voltam elégedve, a második félidőben azonban elfáradtunk, fejben, már nem volt olyan a koncentráció, mint előtte. A nyolc kapott gólt soknak tartom.


Góltörténet

11. perc: Katona kapott kiváló labdát, kiugrott a védők között és 13 méterről Balajcza mellett a bal alsó sarokba gurított, 0-1.


41. perc: Andric lőtt 19 méterről, a labda megpattant egy védőn, amely az elmozduló Tóth Cs. mellett a kapu közepében kötött ki, 1-1.


44. perc: Hazard ívelt a bemozgó Balogh elé, aki átvette a játékszert, majd a vendégek kapujába helyezett, 2-1.


48. perc: Hazard beadott jobbról, belül Andric vette le a játékszert és 11 méterről a hálóba lőtt, 3-1.


57. perc: Baloghot találta meg a játékszer a büntetőterület környékén, aki laposan a jobb alsó sarokba helyezett, 4-1.


59. perc: Balogh adott be szögletet a jobb oldalról, a labda átszállt mindenki felett, és végül Katona testéről került be a vendégek kapujába, öngól, 5-1.


62. perc: Cicáztak az újpestiek, végül Bardhi tüzelt 6 méterről az újvárosi hálóba, 6-1.


65. perc: Hazard tartózkodott a tiszaújvárosiak kapuja előtt, vissza is pattant elé a labda és közelről nem hibázott, 7-1.


73. perc: Hazai baloldali szöglet után Mohl kotorta a labdát a dél-borsodiak kapujába, 8-1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!