Behúzta idei első győzelmét Kiss Pál Tamás

Akt.:
Behúzta idei első győzelmét Kiss Pál Tamás
Behúzta idei első győzelmét Kiss Pál Tamás - © Fotó: Éliás András
Mesébe illően sikerült Kiss Pál Tamás hazai ralikrosszos debütálása, hiszen a korábbi formaautós versenyző szinte végig hibátlan versenyzést bemutatva diadalmaskodott Máriapócson, ahol az elmúlt hétvégén rendezték az Országos Rallycross Bajnokság idei második fordulóját.

A 23 éves pilóta már az első vasárnapi szabadedzés során megmutatta, hogy ez alkalommal is komolyan kell vele számolni. A kezdeti lendület pedig később sem tört meg, ugyanis a tehetséges versenyzőnek sikerült megnyernie a saját előfutamát és az összetett tekintve is ő várhatta a legkedvezőbb pozícióból a folytatást csak úgy, mint két héttel korábban a Slovakiaringen.

A történet ezúttal azonban sokkal jobban alakult, hiszen a miskolci kiválóság hétfőn a második előfutamát is megnyerte és összesítésben is csak Kárai Tamás tudta őt felülmúlni. A harmadik előfutamban – akárcsak az elsőben – ismét összecsapott a két Tomi. A rajt Kárainak sikerült jobban, majd ezt az előnyt hibátlan autózással tovább növelte és meg is tartotta egészen a leintésig.

Összesítésben a három előfutam után Kiss Pál Tamás zárt az élen, így 16 bajnoki pontot kapott. Kotán, Kárai, Simon és Harsányi volt a további sorrend.

A keresztbeverések, a kiesések és a műszaki hibák miatt a nagyágyúk a páratlan sorszámú helyeken végeztek, így az elődöntőben igazi halálcsoport alakult ki: Kiss Pál Tamás, Kárai Tamás, Harsányi Zoltán és Wieszt Jankó is egy csoportba került.

A várakozásoknak megfelelően, így az első elődöntő igazán kiélezett küzdelmet hozott melyből végül a Speedbox versenyzője került ki győztesen. A több nemzetközi sorozatban is futamgyőzelmet szerző pilóta mellett Harsányi Zoltán, Wieszt Jankó, Alois Höller, Kotán Péter és Simon Zoltán kvalifikálta magát a szuperdöntőbe.

A nap legjobban várt eseménye végül a vártnál kevesebb izgalmat hozott, de Tomi ezt egyáltalán nem bánta. Győzelme egy remek rajt után egyetlen pillanatig sem forgott igazán veszélyben, így az új kategóriában már a második versenyhétvégén felállhatott a dobogó legtetejére, akárcsak 2011-ben a GP3-ban, ahol Barcelonában szintén a második fordulóban diadalmaskodott újoncként.

„Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy sokáig emlékezetes marad ez a hétvége. Örülök, hogy az előrejelzések ellenére jó idő volt és sokan kilátogattak, hogy biztassanak bennünket. Nagy öröm, hogy a nálam jóval tapasztaltabb versenyzőkkel is fel tudtam venni a kesztyűt ezen a hétvégén. Kárai Tomival vívtam a legkiélezettebb csatákat, de a technika ördöge sokszor keresztbe tett neki ezúttal. A mai nap legizgalmasabb része az elődöntő volt, hiszen igazi halálcsoportba kerültem, de sikerült elsőként célba érnem. A szuperdöntő leintése után pedig fantasztikus érzés volt a dobogó legtetején állni. Hatalmas elismerés ez számomra és természetesen a csapat számára is. Jelen pillanatban azonban talán még ennél is fontosabb, hogy technikai hiba nélkül végigmentem és fontos tapasztalatokat szereztem. Rengeteget fejlődtem, de úgy gondolom, hogy még mindig van mit tanulnom, főleg a murvás részeken, illetve bizonyos versenyszituációkban. Alig várom, hogy újra autóba ülhessek és folytatódjon ez a tanulási folyamat!” – mondta el a verseny után Kiss Pál Tamás.

KPT MédiaSporthírek