Befűtenének a Bem-katlanban

Noha még alig telt el egy hónap a bajnokságból, a női röplabda Extraliga alapszakaszának végkimenetelét alapvetően befolyásoló rangadót rendeznek pénteken 18 órától a Bem-iskolában. NRK-Nyíregyháza-BSE párharc a bajnoki döntőért, 2004/2005 [.rtf – 2KB]

A pályaválasztási kiállítás miatt ideiglenesen búcsút intett az NRK-Nyíregyháza a Bujtosinak, így Kapuváriék a „második otthonukban” igyekeznek előrukkolni elsőrangú teljesítménnyel a BSE-FCSM ellen.

Hangulatos meccset lehet játszani a Bem-iskola termében, ezt korábban ellenfélként is megtapasztalhattam – árulta el Szabó Anita, az NRK-Nyíregyháza feladója, és hozzátette: – Jó volna annyira egységesnek lenni, mint amilyenek az Élcsapatok-kupájában voltunk. A fárasztó mérkőzések után sikerült regenerálódnunk, a héten teljes intenzitással a bajnokira összpontosítottunk. Ami pedig a győzelmi esélyeket illeti: 60-40 százalék a javunkra – jósolt az előkészítő, aki Kecskemétről érkezett, előzőleg viszont négy évadon át a BSE színeiben játszott, tehát régi együttesével szemben bizonyíthat.

Ludvig Zsolt, a négyszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes NRK-Nyíregyháza vezetőedzője azt szeretné, ha az elmúlt hét végén tapasztalt hozzáállással szembesülhetne, ez esetben a győzelem közönségszórakoztató játékkal párosulhatna.

Régi ismerősök

A hatszoros bajnok, háromszoros kupagyőztes BSE-FCSM-nél régi ismerősöket üdvözölhetnek a szurkolók, hiszen Nagyné Mátrai Veronikát, Natalja Papizsanszkaját, Mátrai Beátát, Danada Elitát és Lengyel Viktóriát is sok szép emlék köti Nyíregyházához. Ám péntek este hattól garantáltan nyoma sem lesz a nosztalgikus hangulatnak…

Kasziba-prognózis

Kasziba István, a BSE-FCSM edzője is kíváncsian várja a péntek esti rangadót.

Négy játékos távozott tőlünk, hármat igazoltunk, ellenfelünk kerete hasonlóképpen átalakult. Nem ismerem az ukrán légiósukat, nem tudom, hogy mennyiben változott az NRK játékszerkezete. Sokat számít a pillanatnyi forma, ugyanakkor a hazai pálya előnye és a „hosszabb kispad” kétségkívül a nyíregyháziak mellett szól. Mindazonáltal nem vagyunk esélytelenek… – latolgatott a mezőny egyik legrutinosabb szakembere.

– Ladányi Tóth Lajos –