Befektetőket várnak Zsurkon

Zsurk – Útépítésekről, valamint a helyi és a kistérségi infrastruktúra fejlesztéséről is tanácskozott a napokban a zsurki képviselő-testülete.

Az ülésen elhangzottakról Pócsik Barnabáspolgármester elmondta: pályázati pénz felhasználásával felújítják, illetve szélesítik a régi 4-es főutat Záhony, Zsurk és Tiszabezdéd között.

– Ennek hasznát veszik majd az érintett települések lakóin kívül az útszakasz mentén lévő raktárbázisok tulajdonosai is – mutatott rá a faluvezető, aki elsődleges feladatnak az infrastruktúra fejlesztését tartja.

– A közelmúltban elkészült a szennyvíz-beruházásunk tanulmányterve, a támogatáshoz szükséges pályázat pedig mostanság készül – fogalmazott a polgármester. A terv szerint a zsurkiak a tiszaszentmártoniakkal közösen 1 milliárd forintos költséggel építik ki a szennyvízhálózatot, amely rácsatlakozik majd a záhonyi vezetékre.

A faluban tovább építik majd a belvízcsatorna-hálózatot, s a tervekben szerepel a temetőhöz vezető út korszerűsítése, parkolók építésével. –

Az önkormányzat az óvoda fejlesztésére is gondolt, valamint a szociális és egészségügyi ellátás továbbra is a legfontosabb önkormányzati feladatok között szerepel – hívta fel a figyelmet a polgármester. A Záhony térségében lévő 13 település egységes, komplex fejlesztési terve is hamarosan elkészül, ezzel beruházókat szeretnének a térségbe csábítani.

Egy másik elképzelés szerint a vízügyi igazgatósággal közösen megépítik a kerékpárutat Győröcske, Záhony és Zsurk között. A zsurki műemlék templom előtt az új park építését idén befejezik, s belső utak építését is elhatározták. Az érdeklődő befektetőknek a község melletti, nagy alapterületű, több célra hasznosítható, és jelenleg üresen álló épületet tudnak ajánlani.

– Az épületben akár élelmiszer-ipari feldolgozó üzem is kialakítható – mondta Zsurk első embere.