Befektetőbarát cím – harmadszor is Miskolc

Akt.:
Befektetőbarát cím – harmadszor is Miskolc
Miskolc – Miskolc befektetőbarát település és befektetőbarát önkormányzat is.

Miskolc harmadik alkalommal kapta meg a befektetőbarát településeknek járó elismerést, mivel sikeresen elvégezte és teljesítette a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) képzési programját. Ezen a többnapos tréningen a települések részt vevő képviselői fejleszthették befektetésösztönzési ismereteiket, képet kaptak a befektetői látogatások menetéről, megismerkedtek a leggyakoribb befektetői kérésekkel és elvárásokkal, és betekintést nyertek a településmarketing, a hatékony kommunikáció, a hatásos prezentáció és a protokoll eszköztárába is.

Egyablakos ügyintézéssel fogadjuk a potenciális beruházókat.” Vécsi György

A beérkezett anyagokat a HIPA vezetői és külsős szakemberek értékelték, majd 34 magyarországi városnak és községnek ítélték oda a Befektetőbarát település címet.

Előzménye van a díjnak

– Miskolc évek óta nagy hangsúlyt fektet iparterületeinek fejlesztésére és hasznosítására. Egyablakos ügyintézéssel fogadjuk a potenciális beruházókat, többnyelvű beruházásösztönzési honlapot működtetünk, HR-szolgáltatásokkal, felnőttképzéssel, forráskereséssel és tanácsadással segítjük a város területén fejleszteni kívánókat – mondta Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója. Ennek a díjnak Miskolcon előzménye van, folytatta. A HIPA elődszervezeteiként működő ITDH és HITA már szervezett hasonló programokat, melyeken a város sikerrel vett részt. Ennek köszönhető, hogy egyetlen magyar településként Miskolc megszerezte mindhárom szervezet elismerését, birtokolja mind a Befektetőbarát település, mind a Befektetőbarát önkormányzat címet.

– Kiemelten fontos számunkra a HIPA-val való szoros együttműködés – hangsúlyozta Pfliegler Péter, Miskolc gazdaságfejlesztésért is felelős alpolgármestere. – A befektetésösztönzés csapatmunka, az érdeklődők professzionális fogadása, teljes körű informálása és a helyi előnyök bemutatása csak összefogással lehet eredményes. A Nemzeti Befektetési Ügynökség szakemberei szakmai tanácsokkal és az állami támogatásokhoz kapcsolódó ügyintézéssel támogatnak minket. Miskolcot partnernek tekintik, többször megdicsérték a közös munkát, az itt tapasztalt szakmai felkészültséget.

– ÉM –