Befejezték a házkutatást az ügyvédi irodában

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendõrök egy ügyvédet kedden a BKV-ügyek kapcsán.

A belvárosi ügyvédi irodában délelõtt kezdtek házkutatásba a rendõrök, onnan állították elõ a férfit is. Az ügyvéd ellen bûnszervezetben, bûnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárás. Ezzel 17-re nõtt BKV-ügyekben szereplõ gyanúsítottak száma.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a rendõrök a délelõtti órákban kezdtek házkutatásba egy belvárosi ügyvédi irodában a BKV-ügyek kapcsán. A Magyar Nemzet online korábban azt írta, hogy a házkutatást a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodánál tartják, amely értesüléseik szerint egyebek mellett Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes privát cégének képviseletét is ellátja.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság közleménye szerint a kora esti órákban a nyomozók belvárosi irodájából elõállították H. Iván ügyvédet. A férfit az esti órákban bûnszervezetben, bûnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés bûntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt hallgatják ki. A gyanúsítottak száma ezzel 17-re nõtt a BKV-ügyekben. Azt továbbra sem említik, melyik irodáról van szó.

Az ügyvéd a rendõrség gyanúja szerint közremûködött egy fiktív megbízási szerzõdés megkötésében, amely a BKV fénymásoló készülékeinek mûszaki állapotfelmérésére vonatkozott. A férfi közbenjárt a közlekedési társasággal kötött, teljességgel szükségtelen szerzõdés megkötése érdekében. Mindehhez politikai kapcsolatait is felhasználta. Emellett a gyanúsított közremûködött a hamis tartalmú teljesítés-igazolás aláíratásában, amely miatt 19 millió 200 ezer forintot fizetett ki a BKV. A fénymásoló-karbantartással foglalkozó kft. 1 millió 100 ezer forintot tarthatott meg, a nyomozás jelenlegi adatai szerint a fennmaradó 18 millió 100 ezer forint jelentõs része a BKV korábbi vezérigazgatójának végkielégítését egészítette ki.
– Független Hírügynökség –

A nyomozók a házkutatás alatt több számítógépet, illetve dokumentumokat foglaltak le, ezek vizsgálata megkezdõdött.