Befejeződtek Tomoron az árvízvédelmi beruházások

Miskolc, 2012. október 5., péntek (MTI) – Befejeződtek az árvízvédelmi beruházások a 2010-es árvíz sújtotta Tomor községben. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település pályázaton több mint 37 millió forintot nyert erre a célra.

Az önkormányzat pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az uniós pályázaton elnyert 37,5 millió forintból és saját forrásból, vagyis csaknem 40 millió forintból a községben utak újultak meg, árkokat tisztítottak meg és burkoltak le, valamint megoldódott a csapadék elvezetése is.

A megyében befejeződtek az árvízvédelmi beruházások Rakacaszenden és Nekézsenyben is.

Rakacaszenden 2010-ben a megáradt Rakaca patak házakat, utakat, járdákat tett tönkre, s a falut elvágta a külvilágtól. A község az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program keretében több mint 29 millió forintot fordíthatott árvízvédelmi beruházásra, így kitisztították a települést határoló mederszakaszt és stabilizálták a patakmeder falát. Nekézsenyben több mint 46 millió forintot költhettek hasonló beruházásokra, ott szintén csapadékvíz-elvezető csatornák, utak, járdák újultak meg.

– MTI –