Befejeződtek az árvízi károk helyreállítási munkái Felsőzsolcán

Felsőzsolca, 2012. október 10., szerda (MTI) – A belterületi utak megújulásával lényegében befejeződtek az árvízi károk helyreállítási munkái Felsőzsolcán. A felújított József Attila utcát Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára adta át szerdán.

A politikus méltatta azt az összefogást, amely a 2010-es árvíz után megmutatkozott az országban. Emlékeztetett arra, hogy a kormány gyorsan teremtett forrásokat a károk helyreállítására.

Felsőzsolcán alig két évvel a katasztrófa után az árvízi károk helyreállítása befejeződött. Megépült a körgát, az önkormányzati intézményeket felújították, a romba dőlt, megrongálódott lakóházakat újjáépítették, és negyvennégy belterületi utca és az utak menti árkok is megújultak – sorolta az államtitkár.

Tállai András megemlítette: a Miskolchoz közeli város a vis maior keretből, pályázat útján több mint 200 millió forintot kapott, ebből 112 millió forint jutott az utak újjáépítésére, a többi pénzből önkormányzati intézményeket állítottak helyre.

Az államtitkár a Felsőzsolcához közeli, szintén a 2010-es árvíz által sújtott Arnóton a megújult és kibővített polgármesteri hivatalt adta át.

A község önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében mintegy 70 millió forintos támogatásból a polgármesteri hivatalban, az óvodában, a művelődési házban és az orvosi rendelőben keletkezett károkat állította helyre, valamint megoldotta a csapadék elvezetését is.

– MTI –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .