Befejeződtek a mentési munkálatok Hidasnémetinél

Befejezték a mentési munkálatokat a Hidasnémeti és Gönc közötti útszakaszon, ahol még szerdán késő este borult fel egy veszélyes anyagot szállító szlovák kamion. A felborult kamiont csak speciális autómentőkkel tudták kiemelni az árokból, a tartálykocsi szivárgása pedig teljesen megszűnt – nyilatkozta a Független Hírügynökségnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese.

Kohánka István szerint a nyergesvontató és a hozzá kapcsolt tartálykocsiból álló járműszerelvény vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, amikor egy kanyarban megcsúszott és felborult. A balesetben a kamion vezetője és kísérője is súlyos sérüléseket szenvedett.

A tartályban 70 százalékos töménységű folyékony salétromsavat szállítottak, ami nem sérült meg, csak a beöntő nyílás környékén észleltek kisebb szivárgást a tűzoltók. A tartálykocsit csak Szlovákiából érkezett speciális kamionmentőkkel tudták kiemelni.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy mivel a tartálykocsi nem sérült komolyabban, ezért a folyékony savat sem kell átfejteni másik kamionba. A mentés csaknem 14 órán át tartott. A kihúzott kamiont és annak roncsait Szlovákiába szállítják vissza.