Befejeződött mintegy 30 ezer kilométer csatorna feltérképezése Magyarországon

Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) – A belvíz elleni hatékony védekezés érdekében 27 899 kilométer állami tulajdonú csatornahálózatot térképeztek fel országszerte, és adatbázis is készült a káros vizek elvezetését végző csatornahálózatról – közölték az augusztusban záruló, uniós társfinanszírozású projektet megvalósító szervezetek csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a mintegy 15 hónap alatt kivitelezett programra a NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az Országos Vízügyi Főigazgatóság konzorciumban 4,619 milliárd forint támogatást nyert el. A projektet az Európai Unió Kohéziós Alapjából és a magyar költségvetésből finanszírozták.

A vizek és vízi létesítmények megfelelő kezeléséhez, fejlesztéséhez alapvető fontosságú egy olyan adatbázis létrehozása és működtetése, amely objektív és naprakész képet nyújt a vizek és vízi létesítmények tényleges elhelyezkedéséről, geometriai adatairól és tulajdonviszonyairól – olvasható a projekt zárása kapcsán kiadott közleményben.

A tájékoztatás szerint a kataszter alapján – a tulajdonviszonyok pontos ismerete mellett – a szakemberek, üzemeltetők megfelelő színvonalú, üzemvitelt befolyásoló döntéseket tudnak majd hozni.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s