Befejeződött a sztrájk Ferihegyen

Este nyolc óra után befejeződött a háromórás sztrájk a ferihegyi repülőtéren, a kiszolgáló személyzet folytatta a munkát. Körülbelül 120 dolgozó sztrájkolt, mivel nem sikerült megegyezni a munkáltatóval a hónapok óta húzódó bértárgyaláson.

Többek között a jegykezelők, a poggyászrakodók, a gépkocsivezetők és a rampatisztek szüntették be a munkát kedden délután öt órakor. Akciójuk 22 járatot és csaknem kétezer utast érintett: a Ferihegy 1-es terminál egészét – a Sky Europe légitársaságot kivéve – illetve 2/B terminálon a Lufthansa, a British Airways, az Al Italia, az SN Brussels és a Travel Service járatait.

A munkájukat ideiglenesen a menedzsment vette át, ők segítettek az utasoknak a sztrájk ideje alatt – mondta el a Független Hírügynökségnek Csorba Attila, a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) elnöke.

Közölte: a tárgyalások folytatódnak szerdán is, bár úgy tűnik, hogy a munkáltatónak a sztrájk hatására sem változott a véleménye.

Az elmúlt 3 hónap tárgyalásai eredménytelenül zárultak. A munkáltató 0 százalékos alapbér-emelést és egy 1+2 százalékos, egyéb teljesítményhez kötött juttatást ajánlott, szemben a munkavállalók 18-20 százalékos alapbér-emelési követelésével – mondta az LDFSZ elnöke.