Befejeződött a házkutatás a fegyverarzenált birtokló férfinél

Befejeződött a házkutatás annál a szarvasi férfinél, akinek otthonában valóságos fegyverarzenálra bukkantak a nyomozók. Fegyverek, lőszerek és – mint utóbb kiderült – egy éles kézigránát is volt elrejtve az épületben, ahol ezeken kívül horogkeresztes zászlót is találtak. A 60 éves férfi őrizetben van.

Hajnalban kezdődött és pénteken kora délutánra ért véget a házkutatás a szarvasi férfi otthonában. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a családi ház kívülről és a szobák fala is le van öntve kék festékkel, amit a férfi saját kezével mázolt össze. Szomszédok szerint ezt egy hete tette.

Közben a helyszínre hívott tűzszerészek a házban talált kézigránátról megállapították, hogy éles, így a szerkezetet hatástalanították, majd elszállították.

Helyszíni tudósítónk beszámolója szerint a férfit a házkutatás befejezése után elvitték a rendőrök.

A rendőrök hajnalban kezdték meg a házkutatást a 60 éves rokkantnyugdíjas házában: egy puskagránát kilövésére alkalmas AMP karabélyt, egy TT 7,65-ös pisztolyt, egy skorpió géppisztolyt, valamint fegyverenként száz lőszert és egy tojásgránátot is találtak. Ezeken kívül előkerült egy cirill feliratos hangtompító és a két horogkeresztes zászló. Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint minden megtalált fegyver működőképes, a lőszerek éles lőszerek.
Gyurosovits József, Békés megyei rendőrfőkapitány pénteken délben újságíróknak elmondta, hogy a férfit őrizetbe vették, egyelőre annyit tudni róla, hogy korábban nem volt büntetve. Azt már vizsgálják, hogy volt-e kapcsolata bármilyen, akár politikai, akár bűnözői csoportokkal. A rendőrség a férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelte. Információink szerint ebben közrejátszott az is, hogy kék festékkel öntötte le és mázolta össze a falakat.