Befejeződött a csatlakozók cseréje a Combinókon

Hétfő reggelig valamennyi Combino villamoson kicserélték a futóműszekrény mellett lévő elektromos csatlakozókat, melyek múlt héten hibásodtak meg néhány szerelvényen. A szakemberek szerint az esőzések okozták a műszerek hibáját.

A futóműszekrény lemezajtajánál található elektromos csatlakozók problémái miatt február 26-án négy Combino egy-egy ajtajánál meghibásodás történt, vagyis nem nyíltak ki az ajtók. A gyártó már akkor vállalta, hogy legkésőbb hétfőig lecseréli az alkatrészeket az összes villamoson. 32 szerelvényen, járművenként 12 helyen cserélték ki ezeket a műszereket – tájékoztatta Független Hírügynökséget a BKV Zrt. kommunikációs osztálya. Hozzátették: az egy hete történt kisebb meghibásodás sem az utasforgalmat, sem az utasok biztonságát nem veszélyeztette.

Jelenleg egyébként 28 Combino villamos szállítja az utasokat a fővárosi nagykörúton, és 32 szerelvényt vizsgáztattak már le. Májustól a tervek szerint már csak az új szerelvények járnak majd a 4-es és 6-os villamosok vonalán.