Friss hírek

2010.03.04. 16:18

Rekordot állítana fel a Hõsnõk terén a Civil Mozgalom március 8-án

<p>Hõsnõk terévé kereszteli át a Civil Mozgalom a fõvárosi Hõsök terét március 8-án, a Nemzetközi Nõnapon. Csúcsot is próbálnak majd felállítani: az együtt nõnapozó hölgyek rekordját. A rendezvény hétfõn 16 órakor kezdõdik.</p>

A rekord felállításához próbálnak minél több hölgyet a Hõsök terére hívni, legalább ezret, akiket felköszönthet a partnerük - mondta a Független Hírügynökségnek Seres Mária, a Civil Mozgalom vezetõje csütörtökön. Tudomása szerint az egyszerre nõnapozó hölgyek kategóriájában még nincs hivatalos Guinness-rekord. A csúcskísérletet már bejelentették a szervezõk, a rendezvényen ott lesz a Guinness képviselõje - tette hozzá.

A rekordkísérlet 16 órakor kezdõdik, de már elõtte is lesznek zenés-táncos kísérõrendezvények, és 18 óráig tart. Seres Mária elmondása szerint az ünnepség ötletgazdája azért a Civil Mozgalmat kereste meg, mert látta, hogy a szervezet képviselõjelöltjeinek 40 százaléka nõ. A hétfõi rendezvényt ugyanakkor politikamentesre tervezik - tette hozzá.

Seres Mária a Független Hírügynökségnek elmondta azt is: az országos lista állításához szükséges ajánlószelvények felét gyûjtötték eddig össze. A Civil Mozgalom egyéni jelöltjei közül heten szereztek meg biztosan legalább 750 kopogtatócédulát, és Seres Mária szerint nagyon sokan vannak 300 és 500 közötti mennyiségnél. A területi listáikról a mozgalom vezetõje azt mondta, hogy még formálódnak, késõbb véglegesítik azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!