Befejezetlen épületekben kell lakni – Népszabadság

Felsőzsolca – Ha csak az elemi lakhatási feltételekkel is, de a kormány által megszabott október 31-i határidőre szinte mindenütt elkészültek az árvízben tönkrement s állami segítséggel újjáépített házakkal. Azok feje felett is lesz fedél, akik a házvásárlás mellett döntöttek – derül ki a Népszabadság összesítéséből.

Az ország hat megyéjének 37 településén 317 lakóház semmisült meg vagy vált életveszélyessé. Felsőzsolcán 180 ház vált lakhatatlanná; a tulajdonosok közül 64-en úgy döntöttek, inkább ingatlant vásárolnak, 74 otthon állami segítséggel épül újjá. Ezek közül azonban csak alig tucatnyi van olyan állapotban, hogy valamennyi helyiség lakható; a legtöbb ingatlanban a hivatalos átadás-átvétel után még hetekig dolgozni fognak a burkolók, a vízvezeték-szerelők és más mesterek – írja a lap.

– Független Hírügynökség –


Tizennégy új lakást adnak át a héten Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.11.01 11:00
Felsőzsolca – Tizennégy család költözhet be hamarosan új otthonába az árvíz sújtotta Felsőzsolcán. A könnyűszerkezetes épületek kulcsait csütörtökön adja majd át a település polgármestere.

A számtanban rejlő segítség

boon | 2010.10.31 14:01
Felsőzsolca – Az állami támogatást nem veszélyezteti a csúszás, a késlekedő vállalkozók feje fölött azonban ott lóg a “kötbér kardja”.

Hivatalosan ma jár le a házépítési határidő Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.31 08:20
Október 31-én lejár hivatalosan az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Mivel azonban ez vasárnapra esik, amit munkaszüneti nap követ, a tényleges határidő november másodika, kedd lesz. Az építkezés még az utolsó pillanatokig rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért kell fizetnie.

Közeledik a házépítési határidő vége Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.29 13:50
Felsőzsolca – Október 31-én lejár az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Az építkezés rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért fizet.

Nézőpont: Nem hittem volna…

eszak | 2010.10.28 10:54
Amikor júniusban láttam a sok-sok tucatnyi összedőlt házat és az árvíz utáni ostromállapotokat Felsőzsolcán, nem hittem volna, hogy ez idő tájt kész (és majdnem kész) házak sorakoznak majd az összedőltek helyén. Szaniszló Bálint jegyzete
hirdetés
hirdet�s