Befejezetlen épületekben kell lakni – Népszabadság

Felsőzsolca – Ha csak az elemi lakhatási feltételekkel is, de a kormány által megszabott október 31-i határidőre szinte mindenütt elkészültek az árvízben tönkrement s állami segítséggel újjáépített házakkal. Azok feje felett is lesz fedél, akik a házvásárlás mellett döntöttek – derül ki a Népszabadság összesítéséből.

Az ország hat megyéjének 37 településén 317 lakóház semmisült meg vagy vált életveszélyessé. Felsőzsolcán 180 ház vált lakhatatlanná; a tulajdonosok közül 64-en úgy döntöttek, inkább ingatlant vásárolnak, 74 otthon állami segítséggel épül újjá. Ezek közül azonban csak alig tucatnyi van olyan állapotban, hogy valamennyi helyiség lakható; a legtöbb ingatlanban a hivatalos átadás-átvétel után még hetekig dolgozni fognak a burkolók, a vízvezeték-szerelők és más mesterek – írja a lap.

– Független Hírügynökség –


Tizennégy új lakást adnak át a héten Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.11.01 11:00
Felsőzsolca – Tizennégy család költözhet be hamarosan új otthonába az árvíz sújtotta Felsőzsolcán. A könnyűszerkezetes épületek kulcsait csütörtökön adja majd át a település polgármestere.

A számtanban rejlő segítség

boon | 2010.10.31 14:01
Felsőzsolca – Az állami támogatást nem veszélyezteti a csúszás, a késlekedő vállalkozók feje fölött azonban ott lóg a “kötbér kardja”.

Hivatalosan ma jár le a házépítési határidő Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.31 08:20
Október 31-én lejár hivatalosan az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Mivel azonban ez vasárnapra esik, amit munkaszüneti nap követ, a tényleges határidő november másodika, kedd lesz. Az építkezés még az utolsó pillanatokig rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért kell fizetnie.

Közeledik a házépítési határidő vége Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.29 13:50
Felsőzsolca – Október 31-én lejár az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Az építkezés rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért fizet.

Nézőpont: Nem hittem volna…

eszak | 2010.10.28 10:54
Amikor júniusban láttam a sok-sok tucatnyi összedőlt házat és az árvíz utáni ostromállapotokat Felsőzsolcán, nem hittem volna, hogy ez idő tájt kész (és majdnem kész) házak sorakoznak majd az összedőltek helyén. Szaniszló Bálint jegyzete