Befagyasztják a banki hitelek visszafizetését – Magyar Hírlap

Polgári engedetlenséget hirdet a Devizahitel-különbözet Károsultjainak Egyesülete (DKKE), hogy így kényszerítsék ki a megfelelő jogszabályokat a devizahitelesek védelmére. Az egyesület azt javasolja az embereknek, hogy a szeptemberi törlesztőrészleteket ne fizessék be a bankoknak. A szervezet becslései szerint 700 ezer embert érinthetnek a megemelkedett devizahitelek, és a kormány augusztus elején induló szociális kríziskezelő programja sem jelent […]

Polgári engedetlenséget hirdet a Devizahitel-különbözet Károsultjainak Egyesülete (DKKE), hogy így kényszerítsék ki a megfelelő jogszabályokat a devizahitelesek védelmére. Az egyesület azt javasolja az embereknek, hogy a szeptemberi törlesztőrészleteket ne fizessék be a bankoknak. A szervezet becslései szerint 700 ezer embert érinthetnek a megemelkedett devizahitelek, és a kormány augusztus elején induló szociális kríziskezelő programja sem jelent megoldást. A DKKE főtitkára, Szabóné Papp Klára azt mondta a lapnak, hogy az egyszeri támogatás, ami minimum húsz-, maximum ötvenezer, kivételes esetben százezer forint lehet, csak kevesek számára hozzáférhető és nem elég még egyhavi lakástörlesztő-részletre sem.
A DKKE szerint olyan ingatlanbefektetői csoportok alakultak, amelyek kifejezetten az elárverezett lakások felvásárlására jöttek létre. A főtitkár elmondta: az idén márciusi lakáskiállítás volt az első, amelyen egy, az elárverezett ingatlanokra specializálódott cég is kiállított. Vannak olyan befektetői csoportok is, amelyek ezeket az ingatlanokat áron alul vásárolják föl. Rajtuk keresztül húsz-ötven százalékkal a piaci ár alatt lehet ingatlanokhoz jutni – mondta lapnak.