Beérett az ónodi munka gyümölcse

Beérett az ónodi munka gyümölcse
Beérett az ónodi munka gyümölcse
Ónod – Két második helyezés után szereztek aranyérmet régiónk harmadik vonalában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Miskolc Dél-csoportjának felnőtt bajnoka az Ónod Sport­egyesület csapata lett. A Sajó-partiak nagy küzdelemben nyerték a tizennégyes vetélkedést, „csak” négy ponttal utasították maguk mögé a második helyezett Tibolddarócot.

Negyvenhármat szerzett

– Huszonhat meccsünkből huszonegyet nyertünk, és négy döntetlenünk mellett mindössze egyszer kaptunk ki – kezdte Vida Miklós klub­elnök, aki 2011 óta tölti be tisztségét. – Csapatunk erejét bizonyítja, hogy száztíz gólt rúgtunk, ez több, mint négyes átlag. Találataink közül körzetünk gólkirálya, Vadászi Ferenc egymaga negyvenhármat jegyzett, s ezzel lehet, hogy „országos csúcsot” ért el. Két második helyezés után harmadszorra érett be a munkánk gyümölcse és jutottunk fel abba a megyei II. osztályba, amelyet egykor már megjártunk, sőt valamikor a megyei elitnek is tagjai voltunk. Az előző évekhez képest abban fejlődtünk, hogy az élcsapatokat – gondolok a Tibolddarócra, a Kisgyőrre és a Sajóörösre – sikerült legyőznünk, és csupán Tiszapalkonyán buktunk ősszel. A palkonyaiakat tavasszal sem tudtuk legyőzni, ők a mumusaink, ilyen mással is előfordul a sportágban. Sikerünk titkaihoz tartozik még a csapategység és Répási Ferenc munkája: edzőnk már három esztendeje dolgozik az ónodi futball felemelkedéséért és ezután teljesen természetes, hogy továbbra is nálunk marad, felel majd a szakmai tevékenységünkért.

A gerinc marad

Az ónodi labdarúgás biztos anyagi lábakon áll: ezt a klub a község önkormányzatának köszönheti, azt azonban fájlalják, hogy „egyéb” támogatóik nincsenek.

– Természetesen beneveztünk a megyei II. osztályba – folytatta Vida Miklós. – Bizakodással tölt el minket, hogy a csapat gerince együtt marad, s bár lesznek távozók is, pótlásukra négy-öt játékost akarunk igazolni. Célunk a bennmaradás kiharcolása, első nekifutásra, újoncként többre még nem vágyunk. Alapozásunkat július 4-én kezdjük, a rajtig pedig négy edzőmérkőzést tervezünk. Az erőgyűjtés jegyében július 11-én megrendezzük a már hagyományosnak számító Ónod Kupát, amelyre négy együttest hívunk meg.

ÉM-KT


Vasárnapi öltözőavató

Az Ónod Sportegyesület június 28-án gazdagodik: az előttünk álló vasárnap adják minden igényt kielégítő öltözőjüket, TAO-s pályázati forrásból pedig augusztusban kezdik füves pályájuk felújítását. A klubelnök elmondása alapján emiatt az őszi meccseiket valamelyik szomszédos település – Muhi, vagy Nagycsécs – sporttelepén játsszák majd.