Bedák Zsolt a Fülöp-szigeteken lehet világbajnok

Budapest – Bedák Zsolt pályafutása során másodszor szállhat ringbe a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki övéért, melyért szombaton a címvédő Nonito Donaire-rel kell megküzdenie, ráadásul a bajnok hazájában, a Fülöp-szigeteken.

A 32 éves magyar ökölvívó már egy hete a helyszínen, Cebu Cityben akklimatizálódik, s kedd óta vele van edzője, Erdei Zsolt is, aki az amatőrök samsuni olimpiai selejtezője miatt nem utazhatott el korábban tanítványával.

“Az elmúlt egy évben végig úgy készültem, hogy megkapom a nagy lehetőséget és Rácz Félix összehozta, így eleve jó állapotban kezdtem el a közvetlen felkészülést Donaire ellen. – mondta egy héttel elutazása előtt Bedák. – Azt érzem, hogy már most nagyon erős vagyok, amit nagyon jó jelnek tartok.”

A profik között imponáló mérleggel, egy vereség mellett 25 győzelemmel álló ökölvívó egyértelműen a vb-öv megszerzéséért utazott el az ázsiai országba, s elmondása szerint ezért mindent meg is tett az edzéseken.

“Én az edzéseken mindent megtettem, és a hátralevő időben is mindent meg fogok tenni a sikerért, úgyhogy akármekkora klasszis Nonito Donaire, pokoli küzdelem vár rá. – fogadkozott Bedák, aki 2010 májusában szintén a WBO övéért küzdhetett, ám akkor Puert Ricó-ban kikapott a hazai Wilfredo Vazqueztől. – Nincs még hat évem, tehát most meg kell mutatnom, ki is vagyok. Érettebb vagyok, megfontoltabb, mint Vazquez ellen. A legjobb pillanatban kaptam meg ezt a lehetőséget, amikor a kor és a tapasztalat egyensúlyba került.”

Donaire – aki a meccs esélyesének számít – 40. profi meccsét vívja majd szombaton. Eddig 36 győzelme és 3 veresége van, s pályafutásában külön lenyűgöző, hogy négy súlycsoportban is világbajnoki címet tudott szerezni.

A találkozót megelőző pénteki mérlegelésen a két bokszoló szinte teljesen azonos súllyal mért: Donaire 55,23, míg Bedák 55,11 kilogrammot nyomott.

Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti 15.45 órától.

– MTI –