Becze-triplával győzték le a Csíkszeredát

Akt.:
Becze-triplával győzték le a Csíkszeredát
Becze-triplával győzték le a Csíkszeredát - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
Szombaton este a Csíkszeredát látták vendégül a Jegesmedvék, és magabiztos győzelmet arattak.

A mérkőzésből alig telt el 20 másodperc, Fliszár máris egyedül állt a kapussal szemben, de túl közelről lőtt, így Raitums védeni tudott. A Miskolc támadott többet, de a Csíkszereda kontráiban is benne volt a gólveszély. A 6. percben egy szemet gyönyörködtető támadás végén megszerezte a vezetést a Miskolc: Dansereau, Tóth és Hajós szétpasszolták a csíki védelmet, majd az utóbbi kilőtte a jobb sarkot (1-0). A harmad további részében a játék képe nagyon nem változott, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem esett.

Dupláztak a Macik

A második harmad 7. percben tovább növelte előnyét a Miskolc: Vojtkó a saját harmadából remek passzal ugratta ki a támadó kék vonalnál ólálkodó Beczét, aki ha másodjára is, de betalált Raitums kapujába (2-0). A 12. percben – kettős előnyben – Dansereau egy kipattanót lőtt kapásból a hálóba (3-0). Nem sokkal később éppen letelt egy csíkszeredai emberelőny, amikor Szilágyi korongszerzéséből Roczanov léphetett ki egyedül, de a vendégkapus védte a lövést. A 18. percben előnyben játszhatott a vendégcsapat, de Salonennek még az üres kapu sem volt elég, fölé emelt.

Becze mesterhármas!

A harmadik harmadot emberelőnyben kezdték a Jegesmedvék, amit ki is használtak: Cohen hozta helyzetbe Beczét, ő pedig felvarrta a korongot a felső sarokba (4-0). A 4. percben Molnár teljesen egyedül állt az üres kapuval szemben, senki sem zavarta, ám ő fölé lőtt. A 8. percben Miskolczi oldalról indult befelé, majd kegyetlenül kilőtte a hosszú sarkot (5-0). A 15. percben Becze közelről belőtte harmadik gólját (6-0). Pontosan két perc volt hátra, amikor emberelőnyben Heffernan takarásból lőtt gólt, így elszállt Bálizs shot-outja (6-1).JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda

6-1 (1-0, 2-0, 3-1)

Miskolc, 700 néző. V.: Haszonits, Varjú (Muzsik, Sipos).


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle (1), Dósa, Cohen (1), Becze 3, Nagy K. – Sagert (1), Vojtkó, Hajós 1, Tóth A. (1), Dansereau 1 (1) – Láda P. (1), Budai, Popovics, Láda B., Miskolczi 1 – Ritó, Szilágyi, Roczanov, Fliszár, Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

HSC Csíkszereda: Raitums – Salló, Spady (1), Salonen, Heffernan 1, Mihály E. – Bors, Papp Sz., Satek, Molnár Zs., Tranca – Bíró O., Nagy I., Bíró G., Bíró T., Farkas T. – Borbát, Kozuch (kapus). Vezetőedző: Christer Dreberg.


Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc.


Majoross Gergely: – Nehéz egy ilyen meccs, persze mindegyik mérkőzés nehéz. A három hiányzónk ellenére jól játszottunk, fantáziadús megoldásaink voltak elől, hátul voltak ugyan kisebb gondjaink, de kapusunk jól védett.

Christer Dreberg: – Az első harmadban jól játszottunk, a másodikban viszont beleerősített a Miskolc, sok kiállítást kaptunk, és gólokat is, innentől kezdve pedig csak mentünk az eredmény után.