Bécsben operálják gyereküket, nincs hol lakniuk – egy nagyvállalkozó segít

Megoldódik a szállásproblémája annak a családnak, amelynek rákbeteg kislányát Bécsben kezelik. Ahogy a Független Hírügynökség szombaton megírta, Magyarország bécsi nagykövetsége megvonta az ingyen szállás lehetõségét a családtól, pénzük viszont nincs szállásra.

Az RTL Híradóját hívta fel egy neve elhallgatását kérõ nagyvállalkozó, aki felajánlotta, hogy a csontvelõ-átültetés elõtt álló kislány gyógyulásáig fizeti a család szállását az osztrák fõvárosban.

Nyári Virág 6 éve szenved neuroblasztmában. Ez egy gyerekkori rosszindulatú daganatos betegség. Bécsben kezelik, mert itthon nem tudnák. Ezért a család ingázik Kerekegyháza és az osztrák fõváros között. Mivel szállásra nincs pénzük, a kormánytól kértek segítséget. A bécsi magyar nagykövetség lehetõvé tette, hogy ingyen használhassanak egy apartmant, ahol steril körülmények között élhettek Virággal. Most azonban – a gazdasági válságra hivatkozva – menniük kell.

Pedig a kislány a betegség nagy részét már leküzdötte. Kezelõorvosai szerint olyan stádiumba került, hogy ha elvégeznek rajta egy csontvelõ-átültetést, teljesen meggyógyulhat. A mûtétet heteken belül elvégzik. Így, hogy a szállásuk megoldódik, a család kedden utazik Bécsbe, hogy a kislányt elõkészíthessék a transzplantációra.