Becsapódott egy kisrepülõ egy texasi épületbe -a hatóságok szerint szándékosan

Szándékosan csapódott kisrepülõjével a texasi Austin egyik épületébe egy férfi csütörtökön. – közölték az amerikai hatóságok, amelyek bejelentése szerint a hétszintes épület második szintjébe vágódott a gép. Az épületben van a szövetségi adóhivatal kirendeltsége.

A rendõrség közlése szerint a férfi elõzõleg felgyújtotta a házát. A bejelentés szerint két vadászgép szállt fel egy közeli reptérrõl a becsapódás után. A hatóságok szerint nem valószínû, hogy a férfi tette kapcsolatba hozható lenne a terrorizmussal. A CNN azt közölte, hogy a férfi neve Joseph Andrew Stack, és a helyi idõ szerint délelõtt tíz körül vezette gépét az épületnek.

A becsapódó gép felrobbant, és emiatt szemtanúk szerint sokan kiugrottak az ablakokból. A szövetségi belbiztonsági minisztérium szóvivõje, Matthew Chandler szerint egyelõre nincs annak jele, hogy a terrortámadás történt volna. Az eddigi hírek szerint két embert vittek kórházba, és egy embert keresnek még. Azt nem tudni még, hogy mi történt a pilótával: él-e még vagy meghalt. A tûzoltók azt közölték, hogy mindenkit biztonságban kimenekítettek az épületbõl, miközben már nagy erõkkel folyt a becsapódás, illetve a robbanás utáni tûz oltása.

A hatóságok bejelentése szerint az Észak-Amerikai Légvédelmi parancsnokság (NORAD) két F-16-os harci gépet indított el a houstoni Ellington Field repterérõl, hogy átvegyék az ellenõrzést a légtér felett, és csapást mérjenek az esetleges további támadókra. A NORAD szóvivõje, Jamie Graybeal “az ilyen jellegû incidensekkor szokásos elõvigyázatossági intézkedésnek” nevezte a két harci gép riasztását.

“Olyan volt, mintha földrengés történt volna.”- mesélte egy nõ a szomszédos épületbõl. A Cynthia nevû nõ szerint látta, amint a második emeleti ablakokból másznak ki az emberek, és a párkányba kapaszkodva segítségért kiabálnak. Szerencsére egy üvegezõ cég teherautója a közelben volt, így a kocsi létrájáról le tudtak mászni a bajba jutottak. Egy másik szemtanú, bizonyos Mike azt mesélte, hogy látta a közeledõ gépet, és feltûnt neki, hogy mennyire alacsonyan repül. “Nem gondoltam, hogy van egy reptér a közelben, inkább azt jár a fejemben, hogy mennyire furcsa ez az egész, aztán a gép becsapódott az épületbe.”- mondta a férfi a CNN-nek.