Becenéven szólították egymást rablás közben – elfogták őket a rendőrök

Huszonnégy órán belül elfogta a rendőrség a vonyarcvashegyi brutális fegyveres rablás gyanúsítottjait. A két álarcos férfi még a múlt héten rontott rá öt emberre egy családi házban, de a bűncselekményről csak most, szerdán tájékoztatta a sajtót a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A két álarcos férfi múlt szerdán, nem sokkal éjfél előtt rontott be a vonyarcvashegyi házba. Az ott lakó házaspáron kívül még három férfi volt az épületben. Baráti összejövetelt tartottak. A támadók pisztollyal és bottal fenyegették áldozataikat. Pénzt követeltek tőlük, közben ütötték-rúgták, végül megkötözték őket. Az áldozatoknál kevés pénz volt, ezért a rablók egy számítógépet és egy autót is magukkal vittek. A kocsi 7 és fél millió forintot ér, és egyelőre még nem találta meg a rendőrség.

A rendőrség csak másnap szerzett tudomást a bűncselekményről. A fegyveres rablók úgy buktak le, hogy áldozataik előtt becenéven szólították egymást. Mivel a két tapolcai férfi büntetett előéletű, a rendőrök gyorsan a nyomukra akadtak. Veszprém megyében, Tapolcán fogták el őket. Egyikük 35, a másik 37 éves. A rendőrség még vizsgálja, hogy az áldozatok és a támadók között milyen kapcsolat volt, és állhatott-e elszámolási vita a bűncselekmény hátterében – mondta Szukics Ferenc ezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A fegyveres támadókat – akik tagadják tettüket – előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.