Bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk mi lusta disznók!

Akt.:
Mikepércsi demonstrálók
Mikepércsi demonstrálók
Debrecen, Mikepércs – Szerda reggeltől az ország több pontjára hirdetett 24 órás demonstrációt a LIGA Szakszervezetek, ám a rendőrség csak kevés helyen engedélyezte a tényleges, egész napos félpályás útzárral folyó véleménynyilvánítást. Debrecenből Mikepércs felé tartva azonban egy maroknyi demonstráló egy teljes napot töltött az út mentén.

Csütörtök reggelig hat-hét autóval maradtunk a 47-es főút mellett, így zártuk a demonstrációt, de szerdán napközben 20-22 járművel próbáltuk felhívni magunkra a figyelmet – mondta el Szegeczki Vince, nyugalmazott rendőr, a mikepércsi demonstrálók koordinátora.

– Úgy érzem, a minimális célunkat elértük, hiszen felkeltettük a lakosság figyelmét mindarra a jogtalanságra, amit a kormányunk készül elkövetni, s a visszajelzésekből azt tapasztaljuk, hogy a többség velünk szimpatizál. Az autósok 99 százaléka szerdán folyamatosan dudált, bekiabálásokkal buzdítottak minket, persze voltak olyanok is, akik inkább az öklüket rázták – magyarázta.

A mikepércsi demonstrálók koordinátora emellett hozzátette, jóleső érzéssel töltötte el őket, hogy külföldi kamionosok is szolidaritásukat fejezték ki, ezáltal erőt adva arra nézve, hogy amennyiben idehaza nem sikerül egyezségre jutniuk a kormánnyal, úgy európai fórumokra terelik a sérelmeiket.

Egy huszonnégy órás demonstráció embert próbáló lehet az útmentén, ám ezzel kapcsolatban Szegeczki Vince elmondta: – Az itt demonstrálók néhány civil kivételével mind egyenruhás szervezetnél dolgoztak, ezáltal megtapasztaltuk már, hogy milyen 24 órát talpon tölteni, így bátran állíthatom, hogy nem volt idegen számunkra ez a helyzet. Talán ezzel is bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk mi lusta disznók!

Napközben ugye az összes demonstráló helyszínnel tartottuk a kapcsolatot és keserédes érzésekkel vettük tudomásul, hogy a megmozdulás a keleti régióban a legerőteljesebb. Ennek örültünk persze, de közben az is eszünkbe jutott, hogy az elkeseredettség az ország keleti felén úgy tűnik jóval nagyobb. Ez viszont tovább tüzelt minket, hogy a végletekig kitartsunk – zárta Szegecki Vince, a mikepércsi demonstrálók koordinátora.

-M.I.-