Beavató színház Szegeden

Beavató színházi estet tart szerdán Homo Hungaricus címû új elõadása kapcsán Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett mûvészeti vezetõje. Öt középiskola diákjai ismerhetik meg a Szegedi Nemzeti Színházban azt, hogyan készült a darab, mit érdemes tudni róla – mondta a Független Hírügynökségnek Juronics Tamás.

A Szegedi Kortárs Balett rendszeresen szervez beavató színházi elõadást, hogy közelebb hozzák a fiatalokat az elõadásokhoz. Szerda délután Homo Hungaricus címû új elõadása kapcsán várja öt középiskola diákjait Juronics Tamás a Kisszínházban.

A mûvészeti vezetõ elmondta, hogy elmagyarázzák a diákoknak a darab történetét, a mû születésének körülményeit, és azokat a gondolatokat, amelyek mozgatták az alkotókat. A fiatalok láthatják, hogyan mûködik a színpad, hogyan készülnek a táncosok – tette hozzá Juronics Tamás.

Szoros kapcsolatuk van az iskolákkal, a pedagógusokkal. Õk választják ki azokat a diákokat, akik elmehetnek egy-egy beavató elõadásra. Egyszerre 200-250 tanulót tudnak fogadni – mondta Juronics Tamás.