Magyarország

2011.05.27. 16:41

A vidékfejlesztési miniszter elrendelte a spanyol zöldségek ellenőrzését

<p>A vidékfejlesztési miniszter azonnali hatállyal elrendelte a spanyol eredetű, friss fogyasztásra szánt zöldségfélék ellenőrzését a Németországban történt megbetegedések miatt - derül ki a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteki közleményéből.</p>

Az Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei fokozottan ellenőrzik a spanyol eredetű zöldség szállítmányokat és a kifogásolható termékeket kivonja a forgalomból, illetve megsemmisíti azokat. AZ MgSzH felhívja az élelmiszervállalkozók (áruházláncok, importőrök, kereskedők) figyelmét, hogy csak ellenőrzött spanyol eredetű és/vagy német kiszerelésű uborka szállítmányokat hozzanak forgalomba.

Az MgSzH felhívja mind a lakosság, mind az étkeztetéssel foglalkozó vállalkozások figyelmét az alapvető higiénés szabályok betartására. A közleményben hangsúlyozzák, hogy az európai ügyeleti rendszer biztosítja, hogy baj esetén azonnal meg tudják tenni a szükséges lépéseket ártalmatlanítani tudják a szennyezett élelmiszert.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!