Sulyom Énekegyüttes

2019.10.31. 09:30

Énekkel és hegedűvel is

Megyénkbeli tehetséges gyerekek is ott vannak a Pávában.

Hegyi Erika

A Sulyom Énekegyüttes

Forrás: Médiaklikk

Az abaújszántói Sulyom Énekegyüttes is továbbjutott a Fölszállott a páva új gyermekévadának első adásából az elmúlt héten. Az általános iskolás leányok, Plaszkó Kamilla, Beidek Borka és Maier Cseperke sóvidéki virágénekekkel győzte meg a zsűrit, hogy ott a helyük a legjobbak között.

A gyerekek két éve énekelnek együtt. Kamilla az őstehetség, Borka a pacsirtahangú és Cseperke maga a stílus képviselője. Közös pont, hogy mindhárman határozott karakterek, és teljes gőzzel vetik bele magukat a munkába. Együtt teljes szabadsággal tudnak énekelni, mindig meghallgatják egymás véleményét, ezért is annyira szilárd és összeforrott kis csapatuk.

https://mediaklikk.hu/folszallottapava/video/2019/10/25/sulyom-enekegyuttes-viragenekek-sovidekrol/

De nemcsak énektudásukkal érnek el sikereket a lányok. Egyikük, Maier Cseperke szóló hangszeres kategóriában is megmérette magát, méghozzá magyarszováti muzsikával. A tehetséges leány öt éve játszik hegedűn, most pedig elérkezettnek látta az időt, hogy a szóló hangszeres kategóriában induljon a tehetségkutatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában