Helyi közélet

2012.05.10. 09:43

Negyedszáz millióból megújul a nyugdíjasok girincsi otthona

Girincs - Május végére szebbé, komfortosabbá válik a Girincsi Nyugdíjasok Egyesületének épülete.

Girincs - Május végére szebbé, komfortosabbá válik a Girincsi Nyugdíjasok Egyesületének épülete.A Girincsi Nyugdíjasok Egyesülete mintegy 25 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, amellyel lehetővé válik az egyesület épületének, és a mellette lévő parknak a felújítása.

A nyugdíjasklub új hőszigetelést kap, olyan anyagból mely biztosítja a falak természetes szellőzését. A külső nyílászárók a mai hőtechnikai követelményeknek nem felelnek meg, így ezek lecserélése is a felújítás része. Az épületen lévő cserépfedés is felújításra szorul, ezért új tetőfedést kap. Ezenkívül kijavítják az ablak körüli díszeket, és pótolják a ház körüli járda hiányzó szakaszát.

Padok, szökőkút, világítás

Az egyesület épülete mellett lévő park rendezvényeknek, ünnepségeknek ad helyet. Ebből kifolyólag a terület nagy része új burkolattal lesz ellátva. A ritkábban járt területekre gyepsávokat telepítenek. A park egy új vízforgatós szökőkutat is kap. A terület déli oldalán virágágyásokat alakítanak ki, oda padokat is elhelyeznek. Az északkelti sarokban pedig egy órát állítanak fel. A tér kivilágítására négy kandelláber szolgál majd.

A kivitelezés március 19-én kezdődött el és várhatóan május végére elkészül.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában