Szökés

2019.05.07. 19:00

Benzinkúton fogták meg a szökött gyanúsítottat

Május 6-án rendelte el ismételten a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki egy korábbi bírósági döntés ellenére elhagyta egy borsodi település közigazgatási területét és szökni próbált.

Illusztráció

Forrás: ÉM

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottal szemben több ügyben is nyomozás folyik, sikkasztás, jármű önkényes elvétele és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt.

A gyanú szerint ugyanis a férfi még 2018. szeptemberében kölcsönkérte közeli hozzátartozója mobiltelefonját, melyet nem adott vissza, hanem sajátjaként értékesített.

Az eset után körülbelül egy hónappal, 2018. októberében ittas állapotban elhozott egy, az utcán parkoló személygépjárművet a tulajdonos engedélye nélkül. A férfi a gépjárművel két fának, illetve egy drótkerítésnek ütközött, így az autó totálkárosra tört.

A Miskolci Járásbíróság 2018. október 31-én a férfi letartóztatását rendelte el a jármű önkényes elvételének gyanúja miatt, figyelemmel arra, hogy több alkalommal volt már büntetve, így feltehető volt, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A járásbíróság 2019. április 26-án megszüntette a férfi letartóztatását, majd bűnügyi felügyeletét rendelte el, azzal, hogy lakóhelyét nem változtathatja meg, annak helyt adó település területét nem hagyhatja el, illetve nyomkövető eszközt köteles viselni.

A gyanúsított azonban 2019. május 3-án megpróbált megszökni a felügyeletből, elhagyta a települést egy ismeretlen eredetű gépjárművel. A rendőrség – a nyomkövető jelzése alapján – egy benzinkúton fogta el.

A járásbíróság a szökés és a ki nem zárható bűnismétlés veszélye miatt ismételten a legszigorúbb kényszerintézkedést alkalmazta a gyanúsítottal szemben, letartóztatását rendelte el 2019. június 6-ig. A végzést a gyanúsított tudomásul vette, ugyanakkor annak védője nem volt jelen a nyilvános ülésen, így az még nem vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában