Bazár tömb: formálódó tervek Miskolcon

Akt.:
A Bazár tömb „főutcája”
A Bazár tömb „főutcája”
Miskolc – Az önkormányzat folytatni kívánja az előző, uniós költségvetési ciklus „Belváros” városrehabilitációs beavatkozásait.

Néhány napja helyszíni riportban foglalkoztunk a Miskolc belvárosi Széchenyi negyed helyzetével. Kérdéseinket elküldtük a miskolci önkormányzatnak: „létezik-e valamilyen rendezési terv a belvárosi Széchenyi negyedre?” – tettük fel a kérdést. Választ Koczák Szilvia, Miskolc szóvivője küldött az Észak-Magyarországnak:

„A 2014–2020 közötti TOP forrásfelhasználás során jelentős szerepet kap az úgynevezett „Gazdaságélénkítő és népességmegtartó városfejlesztés” intézkedés, mely a „Zöld város kialakítása” támogatási felhívásra benyújtandó projektjavaslatokban realizálódhat. Az önkormányzat folytatni kívánja az előző, uniós költségvetési ciklus „Belváros” városrehabilitációs beavatkozásait. A Stratégiai Gazdaságfejlesztési Osztály dolgozik azoknak a javaslatoknak a kidolgozásán, amelyek a 2016–2020 időszakban a Kazinczy utcától keletre fekvő, belvárosi tömb belső (Széchenyi negyed – közismertebb nevén Bazár tömb) felújításával kapcsolatosak. A még formálódó tervek szerint a TOP források felhasználásával elsősorban a közterületek rehabilitációja, zöld felületek kialakítása, illetve az önkormányzati tulajdonú kereskedelmi, szolgáltató épületek klímatudatos, energiahatékonyságot célzó átalakítása valósulna meg.”

ÉM-JLI


Hepe-hupán parkolunk a belváros közepén

Miskolc – Olvasónk a miskolci parkolók állapotát kritizálta, kiemelve a Bazártömb területét.