Friss hírek

2009.01.26. 12:54

TENISZ: Murray nem tudta megmagyarázni kiesését

<p>A világranglista negyedik helyezettje, Andy Murray nem tudta megmagyarázni meglepő kiesését a spanyol Fernando Verdasco ellen, az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői, negyedik fordulójában.</p>

A 14. helyen kiemelt Verdasco javarészt jobban játszott a 2:6, 6:1, 1:6, 6:3, 6:4-es győzelemmel zárult összecsapáson, és a skót klasszis később csak ezt tudta megerősíteni nyilatkozatában.

Murray volt a torna negyedik kiemeltje, és sokan úgy gondolták, képes lehet megnyerni az ausztrál viadalt, és ezzel ő lehet az első brit állampolgár Fred Perry óta, aki megnyer egy Grand Slam versenyt. Perry 1936-ban tudott diadalmaskodni Wimbledonban és a US Openen.

A 21 éves klasszis - aki az elmúlt öt alkalommal mindig legyőzte a spanyolt - úgy érzi, sokkal jobb volt nála Verdasco, aki most először jutott tovább a negyedik körön egy Grand Slam versenyen, pedig 22 alkalommal már próbálkozott ezzel.

"Megvoltak a lehetőségeim" - ismerte el Murray. "Remekül szervált a negyedik és az ötödik szettben, úgyhogy megérdemelten győzött" - tette hozzá a brit tehetség. "Hatalmas adogatásai voltak, legtöbbször 215 kilométer per óra fölöttieket szervált" - magyarázta a játékos. "A negyedik játszmában 93 százalékos hatékonyságával ütötte be az első szerváit. "Egyszerűen jobban játszott nálam" - ismerte el Murray.

Az első játszma után még úgy tűnt, Murray könnyedén továbbjut, hiszen 35 perc alatt 6:1-re megnyerte a szettet. A 25 éves spanyol azonban gyorsan túltette magát a történteken, és behúzta a második játszmát, elhallgattatva ezzel a rengeteg brit szurkolót a helyszínen. A harmadik szettet aztán megint 6:1-re vesztette el Verdasco, de a következő kettőben nem hibázott, és legyőzte skót elllenfelét.

"Nem történt katasztrófa, lesz még alkalmam Grad Slam tornákat nyerni" - zárta le mondandóját Andy Murray.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!