BASEBALL – Obama végezte el a kezdődobást az All Star gálát

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama végezte el a kezdődobást a 80. baseball All Star gálán, ahol az észak-amerikai profi baseball liga (MLB) legjobbjai léptek pályára. Az USA elnöke egy fekete dzsekit viselt, amin kedvenc csapatának, a Chicago White Sox-nak a logója volt.

“Már rég szórakoztam ilyen jól” – mondta Obama, miután felment a kommentátor állásba, hogy egy rövid interjút adjon a tévéseknek. A meccs előtt az elnök személyesen köszöntötte a játékosokat az öltözőben, és kedélyesen elbeszélgetett az olyan klasszisokkal, mint Suzuki Isiro, Derek Jeter és Albert Pujols.

Suzuki arra kérte az elnököt, hogy írjon alá neki egy baseball labdát, amit Obama szívesen meg is tett, és még viccelődött is a kiválósággal. A Hawaiiról származó Shane Victorino egy tradícionális ajándékkal lepte meg az elnököt, aki szintén a Hawaii-szigeteken született.

Az újságíróknak is jókedvűen válaszolt az USA első embere, az egyik riporter például arra volt kiváncsi, hogy jó játékos volt-e Obama, aki azt válaszolta, hogy: “Ha az lettem volna, nem indulok az elnöki székért”.

A White Sox játékosa, Mark Buehrle számára nagyon különleges élmény volt találkozni az elnökkel, azt pedig álmában sem gondolta volna, hogy az ő csapata dzsekijében jön ki a pályára. “Csodálatos volt” – mondta a játékos. “A meccs előtt hallottam, hogy valamilyen White Sox-os ruhát fog viselni, de azt hittem, csak viccel” – tette hozzá a klasszis.

Obama nagyon élvezte a meccset, és örült, hogy egy kicsit lazíthatott. “Ez a játék a nemzeti időtöltésünk” – magyarázta az elnök. “Amikor baseball meccset nézek, mindig eszembe jut, hogy miért is csodálatos ez az ország” – zárta le mondandóját Barack Obama.Sporthírek