Bármikor lehet sztrájk a repülőtéren

Megkezdték a felkészülést a Ferihegyi repülőtéren működő sztrájkbizottságok a munkabeszüntetésre és még szerdán eldőlhet, hogy mikor és milyen körülmények között kezdődhet a sztrájk – tudta meg a Független Hírügynökség a Forgalmi és Rampatisztek Szakmai Szakszervezetének (FORTISZ) elnökétől.

Peres Gábor elmondta: azért kezdték el a sztrájk előkészítését, mert a kollektív szerződésben vállalt 2006 decemberi határidőre és azóta sem sikerült megállapodniuk a 2007-es bérfejlesztésről.

A tulajdonos török Celebi Gh. Kft. 2007-re 0 százalékos bérmelést, valamint év végén kifizetendő profithoz kötött 1+2 százalékos bónuszt ajánlott a szakszervezeteknek, vagy pedig a kollektív szerződés felbontását és a dolgozók munkarendjének és munkaidő-beosztásainak drasztikus megváltoztatása esetén 5 százalékos alapbéremelést is kilátásba helyezett.

Peres Gábor elmondta, hogy a szakszervezetek ragaszkodnak a kollektív szerződés maradéktalan betartásához és nem hajlandóak a reálbér-csökkenését eredményező megállapodás megkötésére, ezért szerdán megkezdik a sztrájkokra való felkészülést és a légitársaságok tájékoztatását a követlező hetek várható munkabeszüntetéseiről.Sporthírek