Barlangi mentők mentettek meg egy külföldit

Mátyáshegyi barlang
Mátyáshegyi barlang
A barlangi mentők hoztak ki egy ausztrál férfit pénteken este a Mátyáshegyi barlangból. A férfi szervezett kalandtúrán vett részt társaival, az egyik sziklafalról azonban lecsúszott és kificamította a vállát.

A férfit a mentők kórházba szállították.
Lakat védi az illetéktelen látogatók elől a Mátyáshegyi barlang bejáratát. A főváros legnagyobb barlangjába péntek délután érkezett egy külföldiekből álló csoport, amely szervezett kalandtúrán vett részt. A csoport egyik tagja késő este megcsúszott az egyik sziklafalon, és csaknem három métert zuhant.

Nem sokkal később harminckét barlangi mentő kezdte menteni a férfit. A sokkos állapotba került fiatalembert speciális hordágyra fektették, és a szűk járatokon keresztül a felszínre hozták. A mentés idejére infúzióra kötötték és erős fájdalomcsillapítót is kapott.
Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat riasztásvezetője elmondta: a férfinek vállficama volt, ami erős fájdalmakkal járt. Nem tört el semmije, de végig nagyon szenvedett, úgy kiment a válla. Adamkó Péter elmondta: ez egy megszokott baleset. Ahol turisták vannak, ahol másznak, ott előfordul az ilyesmi.
A férfit azonnal kórházba vitték. A baleset miatt nem indul vizsgálat.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek