Bárki lehet „segítőtárs” a Lady Lions Clubbal

A baráthegyi kutyák sokat segítenek a látássérülteknek a mindennapi életben és az érzékenyítésben is
A baráthegyi kutyák sokat segítenek a látássérülteknek a mindennapi életben és az érzékenyítésben is
Miskolc – A Lady Lions Club szombaton 10 órára a Szentpéteri kapui Fressnapf elé mozgósítja önkénteseit. A miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola támogatásával a három szervezet közös jótékonysági napot tart.

A Lady Lions fő profilja a megelőzhető, illetve visszafordítható vakság és a vaksághoz vezető betegségek elleni küzdelem, de ezúttal a sérült emberek ügye és a felelős állattartás témája egy platformon jelenik meg. A rendezvény jelmondata – Segítő társ a mindennapokban! – a vakvezető kutyák támogató jelenlétére és életmentő feladatára, valamint a segítőkészség fontosságára hívja fel a figyelmet.

A klub soros elnökétől, Bán­révi Helgától tudtunk meg néhány részletet a szombati eseményekről. „A nap folyamán a kutyás programok mellett több látássérülttel is megismerkedhetnek a résztvevők. Az Agility Parkban pedig lehetőség nyílik kipróbálni, vajon a vakok hogyan érzékelik a valóságot. Az adományozók egy nagy kosárban helyezhetik el pénzadományaikat, amelynek a súlyát a Fressnapf megduplázza kutya szárazeledellel.”

ÉM-DA