Bárki bemehetett a bányába Bükkábrányban

A bükkábrányi bánya legnagyobb gépe, az egyik hányóképző
A bükkábrányi bánya legnagyobb gépe, az egyik hányóképző - © Fotó: Tóth Balázs
Bükkábrány – A Mátrai Erőmű ZRt. is csatlakozott az Európai Unió országaiban meghirdetett „Minerals Days” rendezvénysorozathoz.

Szombaton a bükkábrányi bányában tartottak nyílt napot, amelyre a mostoha időjárás ellenére volt érdeklődő. Igaz, a vendégeknek bővebben csak a szénrakodót és a szénosztályozót tudták bemutatni, illetve a bánya legnagyobb, hányóképző gépét. A szakemberek bemutatták a bánya történetét, meséltek az ott működő, még az NDK-ban gyártott, de folyamatosan modernizált, már számítógéppel vezérelt technológiáról. A kirándulók a bányagödör széléről betekintést nyertek a hatvan méter mélyen folyó munkába, s megnézték a már rekultivált területeket is, amelyen a társaság erdőgazdálkodást folytat, s energiaerdőt is telepített. Itt egyébként kirándulóhelyet szeretnének kialakítani.

ÉM-TB0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s