Barcikai második hely a vagyonvédelmi versenyen

Akt.:
A barcikai sikercsalád
A barcikai sikercsalád
Budapest, Kazincbarcika – Sikeresen ért véget a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos vagyonvédelmi program.

A Rendőrségi Igazgatási Központban június 3-án a „Házhoz megyünk” elnevezésű rendőrségi vagyonvédelmi program keretében rendezték meg az országos vetélkedőt.

Három fős csapatok

A rendezvény megnyitóján Dr. Takács Tibor vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a megjelent versenyzőket. Az eseményen részt vettek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Polgárőr Szövetség, az Aegon Magyarország Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői.

A vagyonvédelmi vetélkedőn 19 megyéből, illetve a fővárosból érkezett 3 fős csapatok mérték össze tudásukat, amelynek végeredménye: 1. helyezett Békés megye (Mucsi Klaudia, Krajcsovicz Katalin, Zsabka Erzsébet), 2. helyezett Borsod-Abaúj-Zemplén megye (Kerekes Zita, Kerekes Barbara, Borza Éva), 3. helyezett Komárom-Esztergom megye (Schruf Ágnes, Lovas Ágnes, Kecskés Melitta Flóra).

Bűnmegelőzési céllal

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében 2015. őszén indított, és egészen 2016. végéig tartó országos kampánysorozat keretében megyénként három településen – Kazincbarcikán, Miskolcon, Ózdon –, valamint a főváros három helyszínén felállított információs pontokon minden hónapban egy héten keresztül szakemberek látják el tanácsokkal a vagyonvédelemről és a biztonságról érdeklődő lakosságot.

A kampánysorozat célja továbbra is a lakosság vagyonbiztonságának fokozása, az állampolgárok bűnmegelőzési felvilágosítása, a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítása, valamint az állampolgárok önvédelmi készségeinek fejlesztése. A borsodi család sikeréhez sok szeretettel gratulálunk!

– ÉM –