Barcikai gimista a legjobb biológus az országban

Barcikai gimista a legjobb biológus az országban
Kazincbarcika – Földvári Zsófia, a kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnázium 11. osztályos diákja II. díjat kapott a biológia országos középiskolai tanulmányi versenyen (OKTV).

Kiemelkedő eredménye alapján megkapta a felvételi eljárásban maximálisan adható 80 többletpontot és a jeles emelt szintű érettségi osztályzatot. Mivel ennek következtében várhatóan maximális felvételi pontszámot ér el, választhat a legjobb egyetemek kínálatából. Szándékai szerint a Debreceni Egyetem orvostudományi karán fog továbbtanulni – közölte szerkesztőségünkkel Petróczi Gábor igazgató.

Földvári Zsófia a biológia OKTV döntőjében holtversenyben végzett az első helyen, a díjazást a második fordulóban elért egy ponttal alacsonyabb eredménye alapján határozták meg.

Érdekes, hogy 11. osztályosként a 11-12. évfolyamosok versenyében indulva érte el kiváló eredményét. Az eredményhirdetésre május 30-án került sor a budapesti Móricz Zsigmond Gimnázium aulájában, ahol az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviseletében dr. Szüdi István államtitkár adta át az OKTV legeredményesebb versenyzőinek járó okleveleket és könyvjutalmakat.

Zsófi – bár csak 11. osztályos – már elvégezte a 12. évfolyam tananyagát is, hiszen a tanév során – szabad választása alapján – mindkét évfolyam fakultációs foglalkozásain és biológia óráin részt vett, majd ezt követően a tárgy teljes anyagából osztályozó vizsgát tett. Kiemelkedő eredményéhez nélkülözhetetlen szorgalma és kiváló képességei mellett felkészülését agrármérnök édesapja is segítette, aki szintén jelen volt az eredményhirdetésen. Gratulálunk Zsófi! – mondotta végezetül Petróczi Gábor igazgató.