Barbra Streisand Nagy Katalin cárnőről szóló életrajzi filmet rendez

Barbra Streisand Nagy Katalin cárnőről szóló életrajzi filmet rendez
Barbra Streisand Nagy Katalin cárnőről szóló életrajzi filmet rendez - © Fotó: hollywoodreporter.com
Los Angeles – Nagy Katalin cárnőről szóló életrajzi filmet rendez Barbra Streisand – számolt be a The Hollywood Reporter.

Az Oscar-díjas színésznő évtizedekkel ezelőtt több filmet rendezett már, legutóbb, 1996-ban a Tükröm, tükröm című romantikus drámát.

Streisandot a legnagyobb befolyással rendelkező rendezőnők között tartják számon. A Yentl című filmmel debütált rendezőként 1983-ban, majd a kilencvenes években, a Tükröm, tükröm előtt ő forgatta a Hullámok hercege című drámát is. Filmjei 14 Oscar-jelölést kaptak.

A Katain cárnőről szóló film producere Gil Netter, a forgatókönyvet Kristina Lauren Anderson írta.

Zsófia Auguszta Friderika (Sophie Friederike Auguste) anhalt-zerbsti hercegnő II. (Nagy) Katalin néven került az orosz trónra. Uralkodása (1762-1796) alatt megerősödött és felvirágzott az orosz birodalom.

A film a fiatal Katalint ábrázolja, aki az orosz trónörökössel, III. Péterrel kötött házassága révén került Oroszországba és szenvedett erőszakos férje miatt. Ám mikor bebizonyosodott, hogy férje alkalmatlan az uralkodásra, az intelligens, okos, művelt és erős nő nekilátott, hogy kezébe vegye a hatalmat.

– MTI –