Magyarország

2010.12.04. 17:52

Ezeket fogyaszd, ha már hétfőn sem pörög az agyad, és feszült vagy!

<p>Komoly erőfeszítést igényel, hogy koncentrálni tudj? Ismerd meg a legjobb agyserkentő tápanyagokat!</p>

Ha úgy érzed, hogy képtelen vagy összeszedetten és koncentráltan teljesíteni, próbáld meg fokozni lanyhuló figyelmedet néhány agypörgető tápanyaggal és nyomelemmel. Az agyműködésre serkentőleg ható készítmények sokat segíthetnek egy-egy megterhelő, stresszes időszakban, nem szólva a betegségek elleni védelemről.

Magnézium - az éberség őre

A magnézium nagyon fontos szerepet tölt be számos élettani folyamatban. Többek között védi az idegrendszert és a sejtfalat, elősegíti a hatékony enzimtermelést, a vérkeringést, valamint a zsírok, fehérjék, nukleinsavak és szénhidrátok lebontását. Hozzájárul az emésztőrendszer zavartalan működéséhez, illetve ahhoz, hogy a különböző táplálékokból származó energiák gond nélkül beépülhessenek a szervezetbe.

Magnézium nélkül

Ha a munkahelyeden nem vagy képes hosszabb távon a teendőidre koncentrálni, és kis híján lefordulsz a székről az állandó fáradtságtól, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy étrended elegendő mennyiségű magnéziumot tartalmaz-e. A csontok egészséges növekedéséért is felelős nyomelem hiánya többek között szívritmuszavarokat, depressziót, fejfájást, magas vérnyomást és koncentrációzavarokat okozhat.

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!