Helyi közélet

2011.12.07. 18:07

Vitrin mögül a kézbe

Miskolc - Egyedülálló, különleges hangulatú program keretében találkoztak a közoktatási és múzeumpedagógiai szakemberek, több mint harmincan, szerdán Miskolcon.

Miskolc - Egyedülálló, különleges hangulatú program keretében találkoztak a közoktatási és múzeumpedagógiai szakemberek, több mint harmincan, szerdán Miskolcon.

„Az országban először talált egymásra egy hivatalos múzeum és egy magángyűjtemény”, adott magyarázatot Barna György, a Lézerpont Látványtár tulajdonosa, vezetője. Az ő gyűjteménye adta az első helyszínt, ahol speciális szakmai tárlatvezetések és oktatást segítő programok kínálatát mutatták be. A kiállított tárgyakon túl előkerültek a raktárakból olyan féltett kincsek is, amelyekre alapozva „testközelbe lehetne hozni” mondjuk a fizika, vagy egy-egy szakma, netán a néprajz, a történelem egy-egy területét.

A résztvevőket külön busz szállította át (ez a lehetőség akár egy-egy osztály számára is adott lehetne) a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MMKM) alsó-hámori Kohászati Múzeumába, amely hasonló lehetőségeket rejt.

A bemutatott programokról a résztvevők elismerőleg szóltak, s remélhetőleg tovább is gondolják azokat, ehhez az említett intézményektől együttműködést kérhetnek.

Az MMKM Kohászati Múzeuma és a Lézerpont Látványtár együttműködési megállapodást írt alá, amelyben rögzítették, hogy kölcsönösen ajánlani fogják egymást, s ha kell, közösen lépnek fel. Az említett múzeumpedagógiai lehetőségeket a Herman Ottó Emlékházra is ki szeretnék terjeszteni.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában