Barátság Maraton: Öt másodperc döntött a leghosszabbon

Barátság Maraton: Öt másodperc döntött a leghosszabbon
Miskolc – Rekordot hozott az elmúlt hét végén lebonyolított Miskolci Barátság Maraton.

1287 indulóval abszolút részvételi csúcsot (tavaly 856-an indultak) hozott az október 25-én, vasárnap megrendezett Miskolci Barátság Maraton elnevezésű nemzetközi utcai futófesztivál, melyet algériai, amerikai, brazil, iráni, marokkói, kazah és szlovák sportolók avattak nemzetközivé. A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Marathon Club által életre hívott eseménynek a borsodi megyeszékhely központja adott otthont. Az 5,25 kilométeres körpályát a Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) előtti tértől jelölték ki.

Magabiztosan hódította el

Legkorábban a Decathlon-gyermekfutam általános iskolás mezőnye kezdte meg a számukra kiírt 1800 méteres táv teljesítését, majd őket követték az ovisok, akik szintén a nagyok pályáján és dísz­letei között hagyták maguk mögött lelkesen a saját kis körüket. Az első nagy rajthoz a maraton (Homonnai László-emlékszám) és az 5,25 kilométeres minimaraton (dr. Márkus Gábor-emlékszám) mezőnye sorakozott fel, hogy Kiss Gábornak, a főtámogató Miskolc MJV Önkormányzat sportért is felelős alpolgármesterének, a verseny egyik védnökének jelére nekilóduljanak. A király-etapnak számító 42,195 kilométeres futam férfi versenye rendkívül izgalmasan végződött, hiszen a tavalyi győztes miskolci Karlowits-Juhász Tamás nagy hajrával, mindössze 5 másodperc hátránnyal a második helyre futott fel. Ezzel az eredménnyel ő érdemelte ki az induláskor, 15 esztendeje alapított, a mindenkori legjobb miskolci férfi maratonistának járó „Id. Szűcs István-emlékdíjat”. Győzött a budapesti Csikós Csaba. A hölgyek azonos versengésében nem volt kérdés: a címvédő miskolci Tinta Tamara végig kiváló tempóban haladva, magabiztosan hódította el ismét az elsőséget, melynek plusz jutalma a miskolci Budo Sport Bolt különdíja volt.

A kapitányok is

Érdekesség, hogy a leghosszabb táv indulói között üdvözölhették a házigazdák a hazai és nemzetközi ultrafutó-társadalom kiválóságát, Frank Tibort is. A kiemelt főtámogató miskolci önkormányzat három váltóval képviseltette magát az egy órával később, 11.30-kor rajtoló félmaratoni-váltó versenyen. A képviselői váltó kezdő embere dr. Kiss János alpolgármester, a verseny védnöke volt, aki Molnár Péterrel, a sportbizottság elnökével, Deák Bárdos Mihály ötszörös vb-ezüstérmes, Európa-bajnok birkózóval, a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai vezetőjével, valamint Katona Ferenccel, a szervezőbizottság elnökével alkotott kvartettet. Az egyéni félmaratonistákat és a 10,5 kilométeres kismaratonistákat is csatasorba szólító futam résztvevői között ott volt feleségével dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány, dr. Csiszár Miklós, Miskolc MJV Önkormányzat jegyzője és dr. Bogyay Ferenc miskolci rendőrkapitány is.

ÉM-SZIS

Köszönet

A rendezők ezúton is szeretnék megköszönni Miskolc lakosságának türelmét és megértését, melyet a verseny idején, a forgalomkorlátozások, útlezárások során tanúsítottak. Megkülönböztetett köszönet jár az együttműködő partnereknek, a miskolci rendőrkapitányságnak, az MVK Zrt.-nek, a Városgazda Kft.-nek, a Miskolci Szabadidőközpontnak, a TVK-Mali Triatlon Klubnak és a miskolci Diáksport Tanácsnak. A részletes eredményeket a www.evochip.hu oldalon lehet megtalálni. A versenyről készült fotókat folyamatosan töltik fel a www.hegyimaraton.hu oldalra.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s