Barátság Maraton Miskolcon, tizenötödször

Barátság Maraton Miskolcon, tizenötödször
Barátság Maraton Miskolcon, tizenötödször
Miskolc – Óvodásoktól nyugdíjasokig mindenki találhat megfelelő távot magának az október 25-én, vasárnap megrendezendő Miskolci Barátság Maraton 2015 elnevezésű futófesztiválon, mely idén már tizenötödik alkalommal kínál megméretési lehetőséget a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc MJV Önkormányzata idén is felkarolta a rendező „Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány” és a társrendező Marathon Club SE által életre hívandó eseményt. Ennek köszönhetően – 2013 és 2014 után – ismét a Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) elől rajtolva búcsúztathatják az idei futószezont az amatőr és igazolt sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok.

A Generali Aréna előtt kijelölt versenyközpontból négy egyéni (42,1 km; 21 km, 10,5 km, 5,27 km, és egy váltó (félmaraton; 4×5,27 km) szám résztvevői kezdhetik majd meg a kilométerek gyűjtését. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak a DECATHLON jóvoltából idén is lesz gyermekfutam, melynek távja 2,4 km.

Az 5,27 km-es körpálya térképe megtekinthető a http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=2349252We’ll internetes oldalon.

Az előnevezés már elindult, akik kedvezményesen szeretnének jelentkezni, 2015. október 15-én, 24 óráig tehetik meg ezt a www.hegyimaraton.hu oldalon. A verseny egyedi emblémázott pólóját 2015. október 15-ig – szintén a fent említett honlapon – lehet megrendelni.

További információt a 30-7212-403-as telefonszámon lehet kérni, vagy a www.hegyimaraton.hu honlapon lehet olvasni.

– Szűcs István –