Barátság Marathon az Egyetemen

Az 5. Barátság Marathon elnevezésű futóversenyt október 30-án,  vasárnap rendezik meg Miskolcon, az Egyetemváros és Miskolctapolca között kijelölt 5,2 km-es körpályáján.

A versenyen a sportág amatőr és igazolt művelői az 5,2 km (általános- és középiskolások, felnőttek, szeniorok), a félmaraton (21,095 km) és a maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékverseny) egyéni és – újdonságként – ekiden-rendszerű (öt tagú) váltó közül választhatnak.

A váltó tagjai maguk választják meg a teljesítendő körök számát, legalább egy kört mindenkinek futnia kell! Váltás kizárólag a frissítő állomásnál. Nevezni 8 órától – 9.45 óráig, a Körcsarnokban lehet. A jelentkezéskor 300, 400, 500, illetve 1500 forintot kell fizetni.

A 10 tagúnál nagyobb iskolai csoportok nevezési díja személyenként 100 forint. A közös rajt 10 órakor lesz, az egyetemi körcsarnok mellett, míg valamennyi táv célját a MEAFC atlétikai stadionjában jelölték ki a rendezők.

Minden résztvevő emléklapot kap ajándékba, a kategóriák legjobbjai érem-, illetve tárgyjutalomdíjazásban részesülnek. A célbaérkezők között tombolasorsolást tartanak.

SZIS

Ötpróbások is
Az 5. Barátság Marathon lehetőséget kínál azoknak is, akik rendszeres résztvevői a “Miskolci Ötpróba” elnevezésű szabadidősport eseménysorozatnak. Bármelyik távon célbaérkezők a helyszínen leigazoltathatják teljesítésüket Sikter Zsuzsánál és Kirilla Lászlónál, akik az aktuális ajándékokat is átadják majd. Bővebb információ a www.kisgalya.hu honlapon.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek